Έγραψε ιστορία η Γιουνάιτεντ με την κατάκτηση του Europa League

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάκτησε το Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» από το βράδυ της Τετάρτης ανήκουν στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που έχουν στην κατοχή τους όλα τα ευρωπαϊκά τρόπαια. 

Πέρασαν 8 χρόνια από τον τελευταίο της τίτλο εκτός Αγγλίας (το 2008 πήρε το Champions League) και έξι από την παρουσία της σε τελικό (ηττήθηκε 1-3 από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League), για να φτάσει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Στην Friends Arena της Στοκχόλμης οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-0 του Άγιαξ και πανηγύρισαν την κατάκτηση του Europa League για πρώτη φορά στην Ιστορία τους. 

Ο νεανικός Άγιαξ δεν τα κατάφερε, καθώς το γκολ του Πολ Πογκμπά στο 18΄ έδωσε στη Γιουνάιτεντ μεγάλη ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας του αγώνα. 

Ο τελικός ουσιαστικά τελείωσε πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 48΄, όταν ο Μχιταριάν με πολύ έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ «έγραψε» το 2-0.

Στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο των «κόκκινων διάβολων» ο Ζοζέ Μουρίνιο μπορεί να απέτυχε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Αγγλίας, ωστόσο, κατέφερε να τους οδηγήσει σε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Η Μάντσεστερ θα βρεθεί την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Champions League (5η αγγλική ομάδα μετά τις Τσέλσι, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ).

Πηγή: skai.gr