Κλείσιμο

Ποδοσφαιρικά μηνύματα συμπαράστασης για την τραγωδία του Μάντσεστερ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσω του Twitter ανέφερε: «Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι από τα τρομερά γεγονότα χθες το βράδυ στο Manchester Arena. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι προς όλους τους πληγέντες».

Η Μάντσεστερ Σίτι από την μεριά της, επίσης μέσω twitter υπογράμμισε: «Είναι με μεγάλη θλίψη που ακούμε από τα φοβερά γεγονότα στο Arena. Οι καρδιές μας είναι προς όλους τους πληγέντες».

O Αγιαξ, αντίπαλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αυριανό τελικό της Στοκχόλμης στο Europa League, έστειλε το δικό του μήνυμα, μέσω twitter: «Από το Άμστερνταμ στο Μάντσεστερ με αγάπη. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τους αγαπημένους τους».

Από την Ιταλία ανάλογα μηνύματα έφτασαν από Ίντερ και Μίλαν. «Είμαστε κοντά στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην πόλη του Μάντσεστερ και στα παιδιά της, σε μία στιγμή μεγάλου πόνου», έγραψε η Ιντερ . «Μείνετε δυνατοί στο Μάντσεστερ! Όλες μας οι σκέψεις είναι με τα θύματα και όλους όσους επηρεάζονται από τα χθεσινά γεγονότα», ανέφερε η Μίλαν.

Η έκρηξη έγινε στις 23:30 (ώρα Ελλάδας) στο φουαγιέ του σταδίου, προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο στάδιο, ενώ επικράτησαν σκηνές πανικού και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Ο χώρος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο στο εσωτερικό του σταδίου, με το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών να αναφέρει τραύματα από θραύσματα.

Η επίθεση σημειώθηκε λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από τις γενικές εκλογές στη Βρετανία, που έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου.

Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ