Κλείσιμο

Final 4: Στις 18:30 ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης χτυπά μέχρι τη Κυριακή η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ και των φίλων του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στο ίδιο γήπεδο που κατέκτησαν το ευρωπαϊκό. 

Αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι η ομάδα που νίκησε με το καλάθι του Πρίντεζη στην εκπνοή το 2012 στον τελικό, η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν σήμερα στις 18:30 στον πρώτο ημιτελικό.

Στο 10ο φάιναλ φορ της ιστορίας του ο Ολυμπιακός καλείται να επιβεβαιώσει την παράδοση πεναντίον των Ρώσων, τους οποίους νίκησε στην τελική φάση το 2012, το 2013 και το 2015. Στόχος είναι η πρόκριση για όγδοη φορά στον τελικό και το τέταρτο αστέρι στη φανέλα, απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που με μπάτζετ 43 εκατ. ευρώ είναι η ακριβότερη ομάδα της διοργάνωσης.

Η ρωσική «αρκούδα» θέλει να πανηγυρίσει το όγδοο τρόπαιο και να κάνει το back to back σε τίτλους για πρώτη φορά στην ιστορία της, με τον προπονητή της να ελπίζει πως θα γίνει και ο πρώτος Έλληνας που το πετυχαίνει.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών (21:30) θα αναμετρηθούν η Φενερμπαχτσέ και η Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Τούρκους του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μετέχουν στο τρίτο κατά σειρά φάιναλ φορ.

Τα δύο ζευγάρια είναι τα ίδια με εκείνα του 2015, όταν στον τελικό είχαν προκριθεί Ολυμπιακός και Ρεάλ, με τους Ισπανούς να επιστρέφουν τότε στην κορυφή 20 χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο τους. 

Ο Σπανούλης έχει αναδειχτεί τρεις φορές ΜVP της τελικής φάσης, με τον Τόνι Κούκοτς να είναι ο μόνος που το έχει πετύχει.
Πηγή: skai.gr