Με τι κινδυνεύουν ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ και Ηρακλής που απολογούνται στη Λίγκα!

Απολογούνται την Τρίτη 23/5 οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ και την Τετάρτη 24/5 οι Ολυμπιακός και Ηρακλής ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Οργάνου της Super League.

– O Παναθηναϊκός, που απολογείται ως υπότροπος την για τη διακοπή του περσινού αγώνα με τον Ολυμπιακό, κινδυνεύει με βαριές ποινές εφόσον κριθεί υπαίτιος της διακοπής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος διεκόπη οριστικά λόγω αντικειμένου που πετάχτηκε από την εξέδρα και χτύπησε τον Ίβιτς.

Η γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα αναφέρει εκδορά στο τριχωτό της κεφαλής. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με απώλεια αγώνα στα χαρτιά με 3-0, πρόστιμο έως 50.000 ευρώ, αποκλεισμό έδρας δύο αγωνιστικές που μπορεί να αυξηθούν, αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο.

– Ο ΠΑΟΚ καλείται σε απολογία λόγω της συμπεριφορά του Π. Κωνσταντινίδη και του γυμναστή του. Το φύλλο αγώνα αναφέρει ότι ο Π. Κωνσταντινίδης πλησίασε τους διαιτητές και είπε: «Από εσάς ξεκίνησε ρε γ…», ενώ ο γυμναστής τους ΠΑΟΚ πλησίασε τον τέταρτο διαιτητή και τον τράβηξε από την φανέλα λέγοντας του «f..k off».

Αμφότεροι κινδυνεύουν με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά σε διαιτητές.

– Την Τετάρτη 24/5 απολογείται ο Ολυμπιακός για την πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε για βιαιοπραγία σε ποδοσφαιριστές του Πλατανιά.

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί σε απολογία με βάση το άρθρο 29.

Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ποινές: α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης έξι βαθμών και δ) υποβιβασμός ομάδας.

Όμως επειδή η βαθμολογία του πρωταθλήματος σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό έχει επικυρωθεί, η τυχόν ποινή που θα επιβληθεί θα μεταφερθεί στο επόμενο πρωτάθλημα.

– Ο Ηρακλής, τέλος, κατηγορείται για ανάκληση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα λόγω μη κατάθεσης εγγυητικής επιστολής. Η ποινή που αντιμετωπίζει είναι πρόστιμο.

Δείτε ΕΔΩ τις κλήσεις σε απολογία
Πηγή: soccerplus.gr