Αποκάλυψη στη "ΔIKH": Έτσι έδινε η ΕΠΟ τις αδειοδοτήσεις

Συνομιλία που κατέγραψε ο υπερκοριός προ πενταετίας, αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η ΕΠΟ στο θέμα των αδειοδοτήσεων των ομάδων.

Στον διάλογο, που αποκάλυψε η ''ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ'', διοικητικός παράγοντες ΠΑΕ της Super League τηλεφωνεί σε ανώτατο αξιωματούχο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον καλεί να επιμεληθεί ο ίδιος τον φάκελο της αδειοδότησης της ομάδας του! ''Δες μη λείπει κανένα χαρτί, τη Δευτέρα έχουμε την εκδίκαση'', λέει ο παράγοντας της ΠΑΕ στον ανώτατο αξιωματούχο.

Ήδη συγκεντρώνονται στοιχεία για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο θέμα των αδειοδοτήσεων, το οποίο με βάση την επιταγή της FIFA και της UEFA δεν είναι προσβάσιμο και πρόκειται για εμπιστευτική διαδικασία.

Ιδού ο νέος διάλογος:

ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ 14/5/2012
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΑΕ ΓΙΑΝΝΗ...-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ...
- Γ: Παυσανία τι γίνετε;
- Π: Καλά Γιάννο μου, εσύ;
- Γ:Καλά… Να σου πω… τη Δευτέρα έχουμε την εκδίκαση της αδειοδότησης…
- Π:Ναι…
- Γ:(ακατάληπτα)… Κάνε κι εσύ ένα…
- Π:Τι σου είπε;… τι σου είπε;…
- Γ:Είπε ότι όλα είναι Ο.κ… ρε παιδί μου… είπε και του Δ… απλώς κάνε κι εσύ έναν έλεγχο μη λείπει κανένα χαρτί… εκ παραδρομής που λέμε…
- Π:Σωστό, σωστό…
- Γ:… Και δεν μας έχουνε ειδοποιήσει τώρα… Μην πάμε…
- Π:Εντάξει… μία στο εκατομμύριο, αλλά… λέμε τώρα…
- Γ:Θα μας το ‘χει πει ρε παιδί μου ο άνθρωπος… δεν είναι τώρα …
- Π:Θα μας το ‘χει πει… δεν είναι… αλλά θα το τσεκάρω εγώ το πρωί, μην ανησυχείς…
- Γ:Εντάξει.. Ο.κ…
- Π: Έγινε Γιάννο…
- Γ: Άντε καλή δουλειά…
- Π: Γεια…

AΠΟΛΥΘΗΚΕ Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ KORIOPOLIS!

Η πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών που έκρινε την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων του Koriopolis, Ισιδώρα Πόγκα, αποπέμφθηκε από το δικαστικό σώμα. Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου την έθεσε εκτός δικαστικού σώματος για καθυστερήσεις στην περαίωση δικογραφιών. Η κ.Πόγκα τον Ιούνιο του 2016 παρέλαβε συστημένο δέμα που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, το οποίο δεν άνοιξε καθώς αντιλήφθηκε πως είναι ύποπτο. Νωρίτερα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο στο οποίο προήδρευε είχε παραπέμψει 83 κατηγορούμενους και είχε απαλλάξει 59 για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, γνωστότερο ως Koriopolis.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟ ΕΜΒΑΣΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

Ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος διαβίβασε στην εισαγγελία Λάρισας τραπεζικό έμβασμα ύψους 75.000 ευρώ που εστάλη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΠΑΕ Λάρισα και αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην τηλεοπτική ''Δίκη''. Η εισαγγελία Λάρισας διερευνά τον λόγο για τον οποίο εστάλη το σχετικό έμβασμα και αν δικαιολογείται με βάση το νόμο. Η ύπαρξη του εμβάσματος γνωστοποιήθηκε με ανώνυμη επιστολή που εστάλη στην εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου και ακολούθως διαβιβάστηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ: ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ

Και τρίτος δικαστής της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου κατέθεσε αίτημα αυτοεξαιρεσης! Πρόκειται για την εφέτη Αριστέα Ρουσέα, η οποία έχει αναλάβει προσφάτως τη δικογραφία ως εισηγήτρια. Είχαν προηγηθεί η εφέτης Χριστίνα Ρωμέση και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος.
Πηγή: skai.gr