Πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ακριβά θα πληρώσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! Όπως έγινε γνωστό ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια στις δύο ΠΑΕ, ενώ με «καμπάνα» απειλείται και ο τεχνικός διευθυντής του «δικέφαλου του βορρά», Λούμπος Μίχελ, στον οποίο ασκήθηκε -επίσης- δίωξη.

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με μεγαλύτερη τιμωρία από την ΑΕΚ καθώς είναι υπότροπος μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει στον περσινό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα καλέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως και αύριο, τις δύο ομάδες προκειμένου να απολογηθούν.

Εάν, πάντως, δεν παρθεί απόφαση μέχρι την Δευτέρα, αυτό σημαίνει πως οι αγώνες των πλέι οφ την επόμενη Κυριακή (21/5) θα διεξαχθούν κανονικά με φιλάθλους. Κάτι που ευνοεί την ΑΕΚ, καθώς υποδέχεται εκείνη την ημέρα τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη σε σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΑΕΚ, νόμιμα εκπροσωπουμένων, καθώς και του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Lubos Michel (τελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας 2016-2017 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, 6/5/2-17) για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 6 παρ. 3β, 11 παρ. 2, 3 σε συνδ. με αρ. 10 παρ. 1δ. περ. Ι, 14, 15 παρ. 1α, παρ. 2, παρ. 3 Α, Β, παρ. 4A, Β, παρ. 5 εδ. β, ε, παρ. 6 εδ. α, β, γ, (δ για ΠΑΕ.ΠΑΟΚ), ε, στ, παρ. 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr