FIFA: Αποφάσεις για το μέλλον του Μουντιάλ ενόψει συνεδρίου

To συμβούλιο της FIFA που έγινε στη Μανάμα του Μπαχρέιν, ενέκρινε τις σχετικές προτάσεις κατανομής των επιπλέον θέσεων που δημιουργούνται, στην διάρκεια συνεδρίασης προετοιμάζοντας το 67ο συνέδριο, προγραμματισμένο για αύριο.

Ολες οι ομοσπονδίες θα λάβουν περισσότερες θέσεις σε σχέση με τα προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα με 32 ομάδες, σε εκείνο που θα διεξαχθεί σε εννέα χρόνια. Ωστόσο, οι αυξήσεις είναι διαφορετικές, αφού για παράδειγμα η Αφρική σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Πρόκειται για επικύρωση της πρότασης που προτάθηκε από το προεδρείο του συμβουλίου κατά τη σύνοδό του στις 30 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με την οποία οι άμεσες θέσεις στις ομοσπονδίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA από το 2026 χωρίζονται ως εξής: AFC:8,5, CAF:9,5, CONCACAF:6.5, CONMEBOL:6.5, OFC:1,5, UEFA: 16.

Περιλαμβάνεται ένα τουρνουά play-off με έξι ομάδες, για να αποφασιστούν οι δύο τελευταίες θέσεις του Μουντιάλ. Η χώρα υποδοχής θα προκρίνεται επίσης αυτόματα στο Μουντιάλ. Σε περίπτωση συν-διοργάνωσης, ο αριθμός των χωρών που θα επιλεγούν για αυτόματη πρόκριση θα αποφασιστεί από το συμβούλιο της FIFA.
Πηγή: skai.gr