ΠΑΟ: «ΚΕΔ και ΠΔΕ συνυπεύθυνες της κλοπής» - Επιστολή «βόμβα» Αλαφούζου

Στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή επιρρίπτει τις ευθύνες ο Παναθηναϊκός για την την ανάθεση της διαιτησίας του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στον Γιώργο Κύζα, κάνοντας λόγο για «κλοπή» του αγώνα.

Σε ανακοίνωσή της, η πράσινη ΠΑΕ αναφέρει πως 48 ώρες πριν την αναμέτρηση είχε αποστείλει καταγγελία στον πρόεδρο της ΚΕΔ Σταύρο Τριτσώνη, με στοιχεία που καταδείκνυαν την ακαταλληλότητα Κύζα για τον συγκεκριμένο αγώνα και επισήμαναν τους προφανείς κινδύνους της επιλογής του.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο Παναθηναϊκός, η καταγγελία δεν διερευνήθηκε, «είτε εκ προθέσεως είτε εκ λάθους», με συνέπεια η ΚΕΔ και η ΠΔΕ να είναι «συνυπεύθυνες» για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα.

Ο ημιτελικός έληξε με τον δικέφαλο του Βορρά να κερδίζει 4-0, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να καταγγέλλει διαιτητική σφαγή και λάθη σε οκτώ φάσεις-κλειδιά

«Εγείρεται πλέον το ερώτημα εάν υπό τις προαναφερθείσες συνθήκες η Ελληνική Πολιτεία είναι σε θέση να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο», κλείνει η ανακοίνωση του ΠΑΟ.

Στο μεταξύ, επιστολή - βόμβα, του Γιάννη Αλαφούζου στην ΚΕΔ, δύο μέρες πριν την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, με την οποία εκφράζει την ανησυχία του για την επιλογή του διαιτητή Γιώργου Κύζα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΠΑΕ με επιστολή στον πρόεδρο της ΚΕΔ Σταυρο Τριτσώνη, τόνισε χαρακτηριστικά πως γνωρίζει λεπτομέρειες για τη φιλοξενία του κυρίου Κύζα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η οποία περιλαμβάνει σύνθετες προσωπικές εξυπηρετήσεις.
Πηγή: skai.gr