Βίκος Street Relays: Η σκυτάλη πάει στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη από την πρώτη στιγμή που η ιδέα των Βίκος Street Relays άρχισε να γίνεται πράξη, να αγκαλιάζεται από όλους τους Έλληνες, είχε και έχει το δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο και μια ιδιαιτερότητα για όλους όσοι εδώ και μια τετραετία τρέχουμε με μια σκυτάλη στο χέρι για να μεταφέρουμε το μήνυμα της συμμετοχής και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Το μεγάλο ραντεβού της Θεσσαλονίκης με τα Βίκος Street Relays είναι για τις 5 απόγευμα της Κυριακής, 7 Μαΐου, στην παραλία της νύμφης του Θερμαϊκού, στην καρδιά της μακεδονικής πρωτεύουσας και ενόψει των τέταρτων αγώνων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου η συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αγκαλιάζει τη φετινή διοργάνωση, στέκεται δίπλα στην προσπάθεια του «Ερμής 1877» κάτι που πιστοποίησε με τα λεγόμενα του ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Γιώργος Δημαρέλος. Όλοι οι άνθρωποι και το δυναμικό της υπηρεσίας αθλητισμού του δήμου, με τεράστια εμπειρία από τέτοιου είδους διοργανώσεις στην πόλη, έχουν συμβάλλει τα προηγούμενα χρόνια στην επιτυχία των Βίκος Street Relays και είναι έτοιμοι να το επαναλάβουν και στις 7 Μαΐου.

«Είναι η τέταρτη χρονιά κατά την οποία η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει αγώνες των Βίκος Street Relays. Για μας είναι μεγάλη χαρά που θα υποστηρίξουμε ως δήμος Θεσσαλονίκης τέτοιου είδους δράσεις, που τονίζουν το κοινωνικό πρόσωπο, καθώς τρία ευρώ από το συνολικό τίμημα της συμμετοχής θα πάνε για την ενίσχυση του συλλόγου «Φίλων των παιδιών με Χρόνιες ρευματοπάθειες». Σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, όπου η κρατική συμμετοχή, ως προς την υποστήριξη αυτών των παιδιών και σε άλλες περιπτώσεις, έχει δραματικά μειωθεί, έρχεται όμως μια διοργάνωση να αγκαλιάσει και να προσφέρει κάτι σημαντικό.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης με μεγάλη χαρά βοηθάει στην συνδιοργάνωση των φετινών αγώνων “Βίκος Street Relays Θεσσαλονίκη 2017”, καθώς σκοπός μας είναι να στηρίζουμε τέτοιου είδους διοργανώσεις, που δεν ασχολούνται με τα φανταχτερά σπορ όπως είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά έχουν καθαρά την έννοια του ερασιτεχνικού αθλητισμού, της δράσης και της άθλησης με εμφανές το κοινωνικό πρόσωπο», τόνισε ο κ. Γιώργος Δημαρέλος.

Η πρόεδρος των «Φίλων των παιδιών με Χρόνιες ρευματοπάθειες», παιδίατρος – ρευματολόγος κ. Τζένη Πρατσίδου-Γκέρτση, μίλησε για το πολύτιμο έργο του συλλόγου και όπως εξήγησε: «χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα Βίκος Street Relays, οι σκυταλοδρομίες, μας στηρίζουν στην προσπάθεια μας, καθώς και εμείς δίνουμε σκυτάλη στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Απλά στη δική μας περίπτωση το χέρι είναι αυτό που δρα ως σκυτάλη. Αυτή η πρόσκληση του «Ερμής 1877» αγγίζει την ψυχή και την καρδιά μας. Εκεί, όπου σταματάει η πολιτεία, με περιορισμένες φυσιοθεραπείες και φάρμακα, ερχόμαστε εμείς να τους παρέχουμε 24ωρη βοήθεια, επικοινωνία, για να λύνουμε τα προβλήματα των παιδιών και των οικογενειών τους».

Οι εγγραφές και προέγραφες –μέσω της ιστοσελίδας http://www.hermes-events.org/index.jsf – έχουν ξεκινήσει για το event της Θεσσαλονίκης, όπως ενημέρωσε ο Διευθυντής Αγώνων της διοργάνωσης, Λευτέρης Πλακίδας, επαναλαμβάνοντας και τονίζοντας το κοινωνικό πρόσωπο (και) των φετινών “Βίκος Street Relays Θεσσαλονίκη 2017”.

Η ΔΕΘ και η Helexpo βρίσκονται στο πλευρό των σκυταλοδρομιών από την πρώτη στιγμή. Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, γύρισε τον χρόνο πίσω στο 2014 και θυμήθηκε πολύ εύστοχα πως το πρώτο event της Θεσσαλονίκης είχε γίνει γύρω από τους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης. «Η ΔΕΘ προσπαθεί να αναπτύξει και να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες, άλλωστε η αγαστή συνεργασία με ανθρώπους του αθλητισμού είναι το μυστικό της επιτυχίας για γεγονότα που έρχονται να αγκαλιάσουν όλη την πόλη. Θα συμμετέχουμε με τη δική μας ομάδα, θα τρέξουμε και θα στηρίξουμε τους αγώνες των Βίκος Street Relays».

Η πρόεδρος του ΣΕΕΔΑ, Ραμπέα Ιατρίδου, νιώθοντας σε πολύ οικείο περιβάλλον, παίζοντας «εντός έδρας» μ’ άλλα λόγια δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για τους αγώνες των Βίκος Street Relays και στάθηκε τόσο «στο κοινωνικό πρόσωπο όλων των μελών του ΣΕΕΔΑ», όσο και στην προσπάθεια του Συλλόγου «για ακόμη μεγαλύτερη και εντονότερη συμμετοχή και παρουσία στους αγώνες της Θεσσαλονίκης, μέσω των πρωταθλητών και των προπονητών».

Ο ΣΕΕΔΑ, στηρίζει εδώ και χρόνια τις σκυταλοδρομίες, φέτος έχει βάλει ως στοίχημα την παρουσία του και στους εννιά αγώνες των Βίκος Street Relays, με Παγκόσμιους Πρωταθλητές να δίνουν την σκυτάλη και να αγκαλιάζουν τα μικρά παιδιά, που συμμετέχουν στους αγώνες 4Χ25μ. και 4Χ50μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στο άλμα εις ύψους, Κώστας Μπανιώτης, βοηθάει και συμμετέχει κάθε χρόνο τα Βίκος Street Relays. Έτσι και φέτος θα είναι δίπλα στους αγώνες της Θεσσαλονίκης στέλνοντας με την σειρά του το δικό του μήνυμα για τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. «Τα Βίκος Street Relays έχουν γίνει παράδοση για τον χώρο του μαζικού αθλητισμού, όχι μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά έχουν αγκαλιαστεί σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός έχει ανέβει, έχει αλλάξει επίπεδο, μεγάλωσε και ο «Ερμής 1877» μέσω των σκυταλοδρομιών, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος. Τα Βίκος Street Relays δείχνουν το κοινωνικό πρόσωπό τους, στηρίζουν και αγκαλιάζουν παιδιά που έχουν ανάγκη κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το λιγότερο που έχω να κάνω από τη μεριά μου είναι να προσκαλέσω τον κόσμο να έρθει στο ομορφότερο σημείο της Θεσσαλονίκης, στην παραλία και στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να προσφέρουν και στον εαυτό τους και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Ο Χρήστος Γαρέφης επιμένει εδώ και πολλές δεκαετίες στο δικό του μότο «ο αθλητισμός δεν έχει όρια, δεν έχει ηλικία, δεν έχει χρόνο, δεν έχει όρια» και όπως αναλύοντας από τη δικιά του μεριά του στάθηκε στη συμμετοχή. «Αυτό που δε φαίνεται κάθε χρόνο μέσα από τα Βίκος Street Relays είναι ο τεράστιος αόρατος σύμμαχος της εθελοντικής προσπάθειας και συμμετοχής. Μιλάμε για τους ανθρώπους, που θα είναι από τη μέση των αποτελεσμάτων και κάτω, μακριά από τις πρώτες θέσεις και τα βραβεία. Αυτοί οι άνθρωποι την άλλη ημέρα, θα είναι καλύτεροι σ’ ότι επάγγελμα κι αν εξασκούν. Θα είναι γιατροί, θα σώσουν πιο εύκολα μια ανθρώπινη ζωή, θα είναι δάσκαλοι, θα εξυπηρετήσουν καλύτερα το λειτούργημά τους, εμείς οι προπονητές θα είμαστε πιο έτοιμοι να υποδεχθούμε τα παιδιά στον αθλητισμό. Αυτό το κοινωνικό έργο των Βίκος Street Relays είναι τεράστιας σημασίας για τη χώρα μας. Σίγουρα μας κάνουν όλους καλύτερους ανθρώπους, σίγουρα η συμμετοχή μας στέλνει ένα ξεχωριστό κοινωνικό μήνυμα».

Εκ μέρους του βασικού ονομαστικού χορηγού των Βίκος Street Relays, της εταιρίας «Βίκος, μεταλλικό νερό», ο κ. Αντώνης Χατζηγεωργίου, στάθηκε στην στήριξη της προσπάθειας, που ξεκίνησε ως μια απλή ιδέα πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά σήμερα έχει κάνει αλματώδη βήματα και έχει αγκαλιαστεί σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. «Δεν το κρύβω στην αρχή, ήμασταν διστακτικοί, αλλά τελικά η εταιρία «Βίκος», ενστερνίστηκε το μήνυμα και τον στόχο του «Ερμής 1877». Τέσσερα χρόνια μετά, νόμίζω ότι ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί».

Ο όμιλος «Μαυρογένης ΑΕ», μέσω των εταιριών Gree και Fluo, προστέθηκε από φέτος στη μεγάλη οικογένεια των Βίκος Street Relays, με το γενικό διευθυντή κ. Κώστα Αράπη, να αναφέρεται στην προσπάθεια και στο κοινωνικό μήνυμα των αγώνων με την σκυτάλη. «Είναι τιμητικό για τον όμιλο Μαυρογένη να αποτελεί κομμάτι των ελληνικών Street Relays, που αγκαλιάζει τον συνάνθρωπο και βοηθάει στην εξάπλωση του μηνύματος της συμμετοχής και της προσφοράς».
Πηγή: skai.gr - Γ. Παπαδημητρόπουλος