Φαβορί ο Τεν Κάτε για τον πάγκο της εθνικής Ολλανδίας

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (KNVB) αναζητεί το νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, ο οποίος δεν θα είναι ο Φρανκ Ντε Μπουρ, καθώς απάντησε αρνητικά στη σχετική πρόταση, αφού προτιμά να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα σε κάποιο σύλλογο και όχι σε εθνική ομάδα.

Ο Ντε Μπουρ, που έχει φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική ομάδα της χώρας του, μετά την επιτυχημένη θητεία του στον πάγκο του Αγιαξ, ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στον πάγκο της Ιντερ, αλλά απολύθηκε έπειτα από 14 παιχνίδια στον πάγκο της και στην θέση του ανέλαβε ο Στέφανο Πιόλι.

Μετά την άρνηση του Ντε Μπουρ η KNVB στρέφεται σε άλλες λύσεις για τη θέση του εκλέκτορα, που θα έχει το δύσκολο έργο να οδηγήσει την εθνική ομάδα στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου το καλοκαίρι του 2018, στα γήπεδα της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ ο βασικός υποψήφιος είναι ένας γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, ο Χενκ Τεν Κάτε.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, που δουλεύει πλέον στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. κερδίζει στη μάχη της διαδοχής τον Ντικ Αντβοκαατ και αναμένεται τις επόμενες ημέρες ν' ανακοινωθεί η πρόσληψη του. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο Τεν Κάτε θα είναι ο επόμενος ομοσπονδιακός εκλέκτορας των «οράνιε» και θα έχει βοηθούς τους Ρουντ Γκούλιτ και Φρεντ Ρούτεν.

Μετά την ήττα στη Σόφια οι «οράνιε» έμειναν έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο στον Α΄ προκριματικό όμιλο, Γαλλία. Η εθνική ομάδα είναι σε άσχημη περίοδο, που συνεχίζεται μετά την αποτυχία να προκριθεί στα τελικά του Euro 2016, δύο χρόνια μετά την τρίτη θέση που είχε κατακτήσει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Πηγή: skai.gr