«Θωρακίζει» με νέο νόμο το γήπεδο στο Γουδή η κυβέρνηση

Πρώτο μέλημα του Αλέξη Τσίπρα, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση της Κυβέρνησης να μετακομίσει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή στο πλαίσιο της «Νέας Αθήνας», είναι να διασφαλίσει με κάθε νόμιμο τρόπο το συγκεκριμένο σχέδιο.

Όπως είναι αντιληπτό, όλο το βάρος για τον πρωθυπουργό αλλά και την κυβέρνηση πέφτει στην προετοιμασία του κατάλληλου νομικού / νομοθετικού πλαισίου, πάνω στο οποίο θα πατήσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Όπως γράφει το Σάββατο το Goal News, θα θεσπιστεί ένας νέος νόμος, αναπροσαρμοσμένος πάνω στον ήδη υπάρχοντα νόμο του ΡΣΑ (Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας), το οποίο και δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές χωροταξίας εντός της Αθήνας κι ορίζει σε στρατηγικό επίπεδο όλους τους κανόνες για το τι και πού επιτρέπεται να χτιστεί.

Πάνω σε αυτό το κομμάτι θα γίνουν από το ΥΠΕΚΑ και το υπουργείο Υποδομών όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις, με συνολική αλλαγή του Ρυθμιστικού Νόμου και προσαρμογή του, πάνω στις πέντε μεγάλες παρεμβάσεις που προετοιμάζονται εντός του ιστού της πρωτεύουσας με το σχέδιο «Νέα Αθήνα».

Από τη στιγμή που
όλα κυλήσουν ομαλά, με το νέο νόμο θα έχουν μπει ουσιαστικά τα θεμέλια και οι βάσεις για να προχωρήσουν οι υπόλοιπες νομικές πρωτοβουλίες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα Προεδρικά Διατάγματα και τις ΣΜΠΕ (Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) που θα χρειαστούν ξεχωριστά για καθεμία από τις κατά τόπους περιοχές των μεγάλων παρεμβάσεων, καθώς άλλο Π.Δ. κι άλλη ΣΜΠΕ θα πρέπει να προετοιμαστεί για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και τον Υμηττό και άλλα για την περιοχή της Λ. Αλεξάνδρας και τον Λυκαβηττό.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: skai.gr