Ο Σαββίδης κάλεσε Μελισσανίδη να καταθέσει η ΑΕΚ κατά Ολυμπιακού

«Ενισχύσεις» από τον Δημήτρη Μελισσανίδη φέρεται να ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης στην εκδίκαση της υπόθεσης των όσων συνέβησαν στο περιθώριο του ημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τη Live Sport, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κάλεσε τον ισχυρό άνδρα της «Ένωσης» να καταθέσει άνθρωπος της ομάδας για τα όσα είδαν, παρότι οι σχέσεις των δύο δεν είναι πια όσο «θερμές» ήταν στο πρόσφατο παρελθόν. Στην ΑΕΚ δεν έχει έρθει ακόμα κλήση από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, ωστόσο ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Βασίλης Δημητριάδης και διευθύνων σύμβουλος Μηνάς Λυσάνδρου φέρονται να είδαν όσα διαδραματίστηκαν και μπορούν να καταθέσουν εφόσον τους ζητηθεί.

Η ουσία είναι πως με βάση το υπάρχον «κατηγορητήριο», στο οποίο γίνεται λόγος για απώθηση του βοηθού παρατηρητή και λεκτικοί προπηλακισμοί, είναι μάλλον αδύνατο να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με αφαίρεση βαθμών. Με τα υπάρχοντα στοιχεία στο φάκελο της υπόθεσης, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με πρόστιμο 40-100 χιλ. ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου, πρόστιμο 50-120 χιλ. ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια, ενώ ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων οι δικαστές μπορούν να επιβάλουν ποινή διεξαγωγής 1-2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Αν, ωστόσο, αποδειχτεί πως έγιναν σοβαρότερα επεισόδια από όσα έχουν καταγραφεί στην έκθεση διαιτητή και παρατηρητή, τότε βάσει του άρθρου 29 του πειθαρχικού κώδικα η αφαίρεση έξι βαθμών είναι πιθανή. Από τη στιγμή που ο παρατηρητής έχει παραπεμφθεί για πλημμελή σύνταξη του φύλλου αγώνα ή προκύψουν στοιχεία (ο ΠΑΟΚ έχει ζητήσει να βγει στην επιφάνεια ό,τι έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας) ή μαρτυρίες από παρόντες για χειροδικία σε βάρος αξιωματούχων, τότε η αφαίρεση βαθμών είναι πιθανή.

Από πλευράς Ολυμπιακού υποστηρίζουν πως η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΑΟΚ είναι παράνομη και δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, όπως και πιθανή παρέμβαση της ΑΕΚ. Θεωρούν, δε, πως βάσει του υπάρχοντος κατηγορητηρίου ακόμη και η τιμωρία έδρας είναι υπερβολική ποινή.

Όσο για το πότε αναμένεται η απόφαση; Ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος. Εντός της ημέρας είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει αυτή και το πιθανότερο σενάριο είναι να βγει την επόμενη εβδομάδα, το αργότερο την Πέμπτη που είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής που αποτελείται από τρεις τακτικούς δικαστές.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr