Euroleague: «Σκότωσε» για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό ο Ομπράντοβιτς

Νικητής για δεύτερη φορά έφυγε από το ΟΑΚΑ ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. H Φενέρμπαχτσε επικράτησε του Παναθηναϊκού με 80-75, κάνοντας το 2-0 στη σειρά των πλέι οφ για την Ευρωλίγκα, και πλέον οι «πράσινοι» αναζητούν ένα «θαύμα», αφού στην ιστορία της διοργάνωσης καμία ομάδα δεν ανέτρεψε το 0-2.

Η Φενέρ είχε κι απόψε τον έλεγχο του ρυθμού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, βρήκε τα μεγάλα σουτ όταν μερικά λεπτά πριν τη λήξη βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, ενώ στο τέλος καταλυτική αποδείχθηκε η ψυχραιμία των Σλούκα και Ντίξον στις βολές, μετρώντας 4/4.

Η τουρκική ομάδα είναι μια νίκη μακριά από το Final 4 της Κωνσταντινούπολης, ενώ ο Παναθηναϊκός επιζητεί πια τρεις σερί νίκες, από τις οποίες οι δύο στο «καμίνι» της «Ulker Sports Arena». 

O Παναθηναϊκός πάλεψε το παιχνίδι ως το τέλος, μπροστά στον πύρινο κόσμο του, αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρους του στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Ρίβερς έχασε αμαρκάριστος το σουτ για το προσπέρασμα στα 27’’ πριν τη λήξη, ενώ στα 12’’ η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Μπουρούση, με τη διαφορά στο +3 για τους Τούρκους. 

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πέτυχε 25 πόντους αλλά κορυφαίος του αγώνα ήταν Έκπε Ούντο, δίνοντας αμυντικό ρεσιτάλ ενώ ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση, σκοράροντας 22 πόντους (11/14 δίποντα), έχοντας 9 ριμπάουντ, ενώ έδωσε μια ασίστ κι έκανε ένα κλέψιμο, μοιράζοντας τάπες. 

Από το «τριφύλλι» ξεχώρισε ο Τζέιμς με 22 πόντους, με τους Σίνγκλετον και Μπουρούση να είχαν 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. 

Το επόμενο παιχνίδι της σειράς θα γίνει στην «Ulker Sports Arena» την προσεχή Τρίτη (25/4). 

Πηγή: skai.gr