Πειθαρχική δίωξη στον Σεμπά, κίνδυνος ποινής 2 αγωνιστικών

Ο Βραζιλιάνος κατηγορείται για απόπειρα βιαιοπραγίας έργω ή λόγω σε άλλον ποδοσφαιριστή και σε περίπτωση που κριθεί ένοχος θα χάσει δύο παιχνίδια των «ερυθρολεύκων».

Ο κ. Μπαξεβάνης άσκησε πειθαρχική δίωξη καθώς το επίμαχο παράπτωμα διέλαθε της προσοχής του διαιτητή και κατόπιν επώνυμης καταγγελίας από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η υπόθεση δεν θα συζητηθεί σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι ο Σεμπά θα είναι κανονικά διαθέσιμος για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα, ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα χάσει τον δεύτερο ημιτελικό με την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ, καθώς η επόμενη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη (27/04).

Η σχετική ανακοίνωση:

"Ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης, Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, άσκησε δίωξη εις βάρος του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Sebastiao de Freitas Couto Junior, για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2,  3παρ. 2 εδ. γ΄,  10 παρ. 1 περ. β και παρ. 6 περ στ΄. στοιχ. β΄, 34 παρ. 2 περ. α΄ στοιχ. ιι΄, 35 παρ. 1 στοιχ. iv του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ)".
Πηγή: soccerplus.gr