Χαμογέλασαν Ολυμπιακός, Άρης και Κόροιβος, κλαίνε στην Πάτρα

Η αυλαία της κανονικής περιόδου στην Α1 έπεσε και το κοντράστ συναισθημάτων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο για έκτη φορά την τελευταία επταετία μετά το 93-45 επί της αδιάφορης Κύμης.

Μεγάλος κερδισμένος της ημέρας και ο Άρης, που επικράτησε 81-77 της ΑΕΚ στο Nick Galis Hall και αν ο ΠΑΟΚ δεν νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (σε εξέλιξη από τις 19:00 το ματς) θα τερματίσει τέταρτος αφήνοντας πέμπτο το «Δικέφαλο του Βορρά».

Στη μάχη της ουράς, ο Κόροιβος πίκρανε τις δύο ομάδες από την Πάτρα. Νικώντας τον Προμηθέα με 66-62 στην Αμαλιάδα, όχι απλώς σώθηκε, αλλά άφησε εκτός οκτάδας την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου και καταδίκασε σε υποβιβασμό τον Απόλλωνα που επικράτησε 72-61 του Λαυρίου.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη τερμάτισε όγδοη και θα παίξει στα play offs, όπως και το Ρέθυμνο και ο Κολοσσός που νικώντας εύκολα την ήδη υποβιβασμένη Δόξα στη Λευκάδα (67-80) και τα Τρίκαλα στη Ρόδο (73-53) κατετάγησαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, με τους Κρητικούς να πλεονεκτούν στην ισοβαθμία.

Πλέον πάμε την επόμενη εβδομάδα στον πρώτο γύρο των play offs, με τη συμμετοχή των ομάδων που κατετάγησαν στις θέσεις 5-8 και τις σειρές να κρίνονται στις δύο νίκες. Ρέθυμνο-Κολοσσός είναι το σίγουρο ζευγάρι, ενώ ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης θα παίξει με το Λαύριο. Ο νικητής του πρώτου ζευγαριού θα παίξει με την ΑΕΚ και του δεύτερου με Άρη ή ΠΑΟΚ, σε σειρά που κρίνεται στις δύο νίκες.

Οι δύο πρώτοι της κατάταξης, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, θα μπουν απευθείας στα ημιτελικά των play offs, που θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως και οι τελικοί (μικρός και μεγάλος).

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Άρης-ΑΕΚ 81-77

Ολυμπιακός-Κύμη Seajets 93-45

Απόλλων Πατρών Carna-Λαύριο DHΙ 72-61

Δόξα Λευκάδας-Ρέθυμνο Cretan Kings 67-80

Κολοσσός Ρόδου H Hotels-Τρίκαλα BC Aries 73-53

Κόροιβος Αμαλιάδας- Προμηθέας Πάτρας 66-62

Παναθηναϊκός Superfoods-ΠΑΟΚ 19:00 (Novasports 2)

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr