Κλείσιμο

Θέληση και υπομονή "έστειλαν" τη Γκλόρια Πριβιλέτζιο στο Παγκόσμιο

Η υπομονή της πάει γάντι αφού πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να βρει και να διακριθεί στο άθλημα που της ταιριάζει ενώ η θέληση είναι συνώνυμό της γιατί μπορεί και ξεπερνά κάθε εμπόδιο για να ασχολείται με αυτό που αγαπά.

«Κάνω βραδινές προπονήσεις γιατί δουλεύω από το πρωί μέχρι τις 20:30 και στη συνέχεια πάω για προπόνηση. Αρκετές ημέρες έχω και πρωινό πρόγραμμα προπόνησης» μας λέει η μαραθωνοδρόμος μας που θα φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στο Λονδίνο και επισημαίνει «κουράζομαι στη δουλειά αλλά μετά το ζέσταμα στην προπόνηση μου περνάει η κούραση!»

«Μπορεί να είμαι καινούργια στο στίβο αλλά έχω να δώσω πολλά ακόμα, έχω ενθουσιασμό, με εμπνέει»… τονίζει η αθλήτρια του ΓΣ Γλυφάδας. «Είμαι πολύ περήφανη γι αυτό που πέτυχα. Ασχολούμαι από μικρή με τον αθλητισμό (σ.σ. από 11 χρονών με την τεχνική κολύμβηση) και όνειρο όλων όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διοργάνωση. Κατάφερα να πάω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και δεν σας κρύβω ότι κυριολεκτικά πετάω από τη χαρά μου».

ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Η Πριβιλέτζιο πήρε το εισιτήριο για το Λονδίνο συμμετέχοντας στον μαραθώνιο του Ρότερνταμ όπου σημείωσε επίδοση 2:45:19 λίγο πάνω από το όριο (2:45:00) που έχει θεσπιστεί. Όμως η αθλήτρια του ΓΣ Γλυφάδας προκρίθηκε αφού τερμάτισε στην 9η θέση και, με βάση τα κριτήρια του ΣΕΓΑΣ, μέχρι την 10η θέση σε μαραθωνίους που είναι της κατηγορίας Golden Label παίρνουν την πρόκριση.

Με τον στίβο ασχολείται τα τρία τελευταία χρόνια. Από 11 ετών ασχολήθηκε με την τεχνική κολύμβηση στην οποία μάλιστα μέχρι την κατηγορία νεανίδων είχε και πανελλήνιες διακρίσεις, 2η στα 200μ και πρωτιές στη σκυταλοδρομία 4χ100μ. ενώ δεν είχε ανάλογη εξέλιξη στην κατηγορία γυναικών.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο Αίγιο σπουδάζοντας Φυσιοθεραπεία, με την οποία ασχολείται επαγγελματικά. Εκεί για να διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση αρχίζει να τρέχει. Διαπιστώνει σιγά-σιγά ότι το τρέξιμο της «πάει», θεωρεί ότι μπορεί να τρέχει όλο και περισσότερο και αυτό την ενθουσιάζει. Αποφασίζει να δηλώσει συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, πρώτη επίσημη συμμετοχή της σε αγώνα δρόμου (2011), στον οποίο τερματίζει χαλαρά χωρίς προβλήματα και ιδιαίτερη τακτική σε 4:19. Στη συνέχεια ακροβατεί μεταξύ επαγγελματικής αποκατάστασης, κολύμπι και τρέξιμο.

ΔΡΟΜΕΑΣ ΠΛΕΟΝ

Το 2013 αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με τον στίβο. «Αφοσιώθηκα στο τρέξιμο και διαπίστωσα ότι το σώμα μου ήταν φτιαγμένο για να τρέχω. Ο στίβος μου έδινε αυτή τη δυνατότητα. Βελτιωνόμαι συνεχώς από το ξεκίνημά μου και αυτό μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω. Διαπίστωνα ότι κάθε φορά είχα να δώσω όλο και περισσότερα».

Από τον Μαΐο του 2013 ασχολείται αποκλειστικά με το τρέξιμο και έχει εγκαταλείψει οριστικά την τεχνική κολύμβηση ενώ το 2014 εντάσσεται στη δύναμη του ΓΣ Γλυφάδας γνωρίζοντας τον πρωταθλητή μαραθωνοδρόμο Γιάννη Περήφανο.

Εκπροσωπώντας τον σύλλογό της, τον Νοέμβριο του 2014 συμμετέχει για 2η φορά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο τερματίζοντας 12η σε 2:58:26. Το 2015 αγωνίζεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ. (37:44:39, 8η), και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο τερματίζοντας στην 5η θέση με 3:02:01. Το 2016 κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο 10.000μ. με 36:56:30, αγωνίζεται στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας όπου τερματίζει στην 5η θέση με 1:23:21 ενώ στη συνέχεια τραυματίζεται και δεν αγωνίζεται στο υπόλοιπο 2016.

Το 2017 πήρε μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου όπου τερμάτισε στην 5η θέση με 29:30 και βέβαια στον μαραθώνιο του Ρότερνταμ που κατακτά την 9η θέση με επίδοση 2:45:19.

«Μετά το πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου άρχισε η προετοιμασία για τη συμμετοχή μου στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ. Ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση και πίστευα σε συνδυασμό με την πολύ καλή διαδρομή και τον συναγωνισμό ότι θα βγει μια καλή επίδοση».

Η Πριβιλέτζιο γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1988, έχει ακόμη μια αδελφή, μεγαλύτερή της. Ο πατέρας της έχει Ιταλικές ρίζες (εξ ου και το Ιταλόφωνο επώνυμο) ο οποίος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου γνώρισε τη μητέρα της και στη συνέχεια ήρθαν για να εγκατασταθούν στη Βούλα.

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο γυμνάζεται με τον Γιάννη Περήφανο και την επίβλεψη του παλιού πρωταθλητή των μεγάλων αποστάσεων Μανώλη Χάντζου.
Πηγή: Πηγή: ΣΕΓΑΣ