Κλείσιμο

Διπλό του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με υπογραφή Μπεργκ

Ποια είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα βροντοφώναξε μέσα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός!

Μετά από ένα φοβερό ντέρμπι με την ΑΕΚ και χάρη στον εκπληκτικό Μάρκους Μπεργκ, οι «πράσινοι» απέδρασαν με τεράστια νίκη (2-3).

Παρόλο που η «Ένωση» αντέδρασε μετά το επιβλητικό πρώτο ημίχρονο του «τριφυλλιού» (όταν έβαλε δυο γκολ με Μπεργκ και Κλωναρίδη και θα μπορούσε περισσότερα), η ομάδα του Ουζουνίδη κατάφερε να πάρει αυτό που άξιζε με… buzzer beater του Σουηδού στο 90’!

Πήγε στράφι, έτσι, η εξαιρετική εμφάνιση του Χριστοδουλόπουλου, που πήγε να γυρίσει μόνος το ματς μετά το ημίχρονο, σκοράροντας πέναλτι (για χέρι του Βιγιαφάνιες) και φτιάχνοντας την ισοφάριση για τον (ακάλυπτο) Πέκχαρτ.

Το ματς

Σαν να μη μεσολάβησε ποτέ η διακοπή μπήκε στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός. Συνεχίζοντας από εκεί που είχαν μείνει με τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» έκαναν ακόμα πιο επιβλητική εμφάνιση. Και άφησαν την ΑΕΚ να αναρωτιέται… τι ήταν αυτό που τη βρήκε. Πριν καν συμπληρωθεί δεκάλεπτο λοιπόν, οι παίκτες του Ουζουνίδη είχαν αγγίξει ήδη δυο φορές το γκολ: Όμως ο Ντίντακ κόντραρε με υπερένταση το κοντινό σουτ του Βιγιαφάνιες έπειτα από σέντρα του Χουλτ. Και αμέσως μετά ο Κλωναρίδης κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Ισπανό μπακ (με χρήση των χεριών που θα στοιχειοθετούσε πέναλτι).

Κάπου εκεί βέβαια οι γηπεδούχοι έδειξαν να αφυπνίζονται. Επεδίωξαν να ανασυνταχθούν. Εκεί που πίστεψαν ωστόσο ότι είχαν ισορροπήσει το ματς, ο Παναθηναϊκός τους άφησε στον τόπο. Και μάλιστα με διπλό χτύπημα! Πρώτα λοιπόν η κάθετη του Βιγιαφάνιες και το γύρισμα του Μπεργκ ξεχαρβάλωσαν την άμυνα της ΑΕΚ κι η κόντρα του Βράνιες στο δοκάρι αξιοποιήθηκε με άνεση από τον Κλωναρίδη. Και πριν καν καταλάβουν οι «κιτρινόμαυροι» τι συνέβη, ο Εμποκού είχε στήσει πάρτι στην άμυνά τους και είχε κεράσει ένα γκολ που δεν γινόταν ποτέ να χάσει ο Μπεργκ.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Χιμένεθ βρέθηκε στα σχοινιά. Και το χειρότερο για εκείνη δεν ήταν ότι έχανε με δυο γκολ. Το χειρότερο ήταν ότι περισσότερο πιθανό έμοιαζε να δεχθεί ένα τρίτο, παρά να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Επιβεβαιώθηκε αυτό απ’ το κλέψιμο του Κλωναρίδη που για λίγο δεν πρόλαβε να αξιοποιήσει ο Μπεργκ. Από την εντύπωση που έδιναν οι φιλοξενούμενοι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βγουν στην πλάτη της άμυνας. Και από τη νέα τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Βιγιαφάνιες, όταν ο Μπάρκας τον νίκησε με υπερπροσπάθεια στο τετ-α-τετ.


Βλέποντας λοιπόν την ομάδα του παντελώς ακίνδυνη (και να απειλεί μονάχα με μια ανάποδη κεφαλιά του Μολέντο) ο Χιμένεθ προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση. Από το ξεκίνημα κιόλας του β’ μέρους έριξε Χριστοδουλόπουλο-Πέκχαρτ (αντί των αρνητικών Πατίτο και Αϊντάρεβιτς) και το γύρισε σε 4-4-2. Και η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ έβγαλε σφυγμό. Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Και αφού απείλησε με «κεραυνό» του Αραούχο που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος και άστοχο σουτ του Χριστοδουλόπουλου στην επαναφορά, δικαιώθηκε για τη βελτίωσή της. Χάρη σε μια κόντρα του Κουλιμπαλί στο απλωμένο χέρι του Βιγιαφάνιες, που έστειλε τον Λάζαρο στη βούλα και του επέτρεψε να ξαναβάλει τους «κιτρινόμαυρους» στο ματς.

Ενώ λοιπόν το ΟΑΚΑ έπαιρνε φωτιά και έσπρωχνε τους γηπεδούχους, ο Χιμένεθ πίστεψε ότι θα τους σπρώξει ακόμα περισσότερο, βάζοντας τον Μπακασέτα αντί του Σιμόες. Βασικός συντελεστής ωστόσο στη μεταμόρφωση της ΑΕΚ παρέμενε ο Χριστοδουλόπουλος. Και θα μπορούσε να γίνει ακόμα μεγαλύτερος ήρωας, αν τελείωνε μόνος τη φάση (έπειτα από υπέροχη ντρίμπλα) και δεν προτιμούσε να τη γυρίσει στον Πέκχαρτ, που κόπηκε. Αφού λοιπόν ο Παναθηναϊκός γλίτωσε εκεί την ισοφάριση, ο Ουζουνίδης αποφάσισε να κάνει τη δική του παρέμβαση στο παιχνίδι: Ρίχνοντας Λουντ και Λέτο αντί των κουρασμένων Εμποκού και Κλωναρίδη.

Η ΑΕΚ όμως ήταν αποφασισμένη. Πίεσε ακόμα περισσότερο. Και εντέλει δικαιώθηκε. Όταν έβγαλε εξαιρετική αντεπίθεση και ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε την μπάλα εκεί που έπρεπε για να γίνει… ένα με το χόρτο ο (σε θέση οφσάιντ) Πέκχαρτ και να ισοφαρίσει. Από τη στιγμή όμως που στο γήπεδο παρέμενε ο Μπεργκ, αποκλείεται να άφηνε άλλον να πει την τελευταία λέξη. Δεν χρειάστηκε λοιπόν τίποτα περισσότερο από μια αντεπίθεση στο 90’ (πάνω στην ώρα που η ΑΕΚ πίεζε για τη νίκη) για να χτυπήσει σαν κόμπρα. Και αξιοποιώντας γύρισμα του Λουντ και λάθος αντίδραση του Μπάρκα, να υπογράψει ένα τεράστιο διπλό για τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr