Πλατινί: Ο Μπλάτερ είχε εμμονή μαζί μου...

Ο έκπτωτος πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί αναφέρθηκε στο σκάνδαλο διαφθοράς που τον έθεσε εκτός της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας κατηγορώντας εκ νέου τον Σεπ Μπλάτερ.

«Ο Μπλάτερ υπερασπίζεται μόνο τον εαυτό του. Είναι ο μεγαλύτερος εγωιστής που έχω γνωρίσει. Έλεγε πάντα ότι εγώ θα είμαι το τελευταίο του λάφυρο. Είχε εμμονή μαζί μου. Χωρίς να υπολογίζει ποιος ήμουν, ότι είχα υπάρξει ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης» δήλωσε ο Πλατινί στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», σχολιάζοντας το σκάνδαλο της παράτυπης πληρωμής ποσού, που τον έθεσε εκτός ποδοσφαίρου.

Ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής υποστήριξε επίσης ότι δεν δήλωσε το επίμαχο ποσό (περίπου 2 εκατ. ευρώ) διότι δεν ήξερε ότι έπρεπε να το κάνει: «Όλος ο κόσμος γνώριζε για αυτή την πληρωμή. Μοναδικό δικό μου λάθος είναι ότι δεν το δήλωσα στις αρμόδιες επιτροπές της FIFA και της UEFA. Αν μου είχαν πει ότι έπρεπε να δηλώσω την πληρωμή, θα το είχα κάνει. Δεν είχα τίποτα να κρύψω. Ο Μπλάτερ θα έκανε τα πάντα για να γλιτώσει. Μου είχε πει πολλές φορές ότι ήθελε να πεθάνει πρόεδρος της FIFA».
Πηγή: soccerplus.gr