Γκούμας: Τουλάχιστον πέντε Νέοι στην Ανδρών στο σύντομο μέλλον

Χαρούμενος για το υλικό που έχει στη διάθεσή του εμφανίστηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Γκούμας, παρά τον αποκλεισμό της Εθνικής Νέων στη φάση Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες και εξέφρασε την άποψή πως τουλάχιστον πέντε νεαροί διεθνείς θα παίξουν στο μέλλον στην Εθνική Ανδρών.

Άλλωστε, αυτή τη στιγμή στη «μικρή» Εθνική παίζουν παίκτες όπως οι Σιαμπάνης του ΠΑΟΚ, Νικολάου, Ρέτσος, Λάμπρου, Καμπέτσης του Ολυμπιακού, Βαλμάς, Μίγγος, Πίσπας του Παναθηναϊκού, Κατράνης, Λημνιός και Νάτσος, του Ατρομήτου

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Γκούμας στην εκπομπή «Στα εξηγώ ωραία» με τον Αλέξη Σπυρόπουλο και τον Μάνο Σπανόπουλο:

Για την Εθνική Νέων: «Δεν ξεκινήσαμε καλά το τουρνουά, ξεκινήσαμε με ήττα, οι Ουκρανοί υπέρβαλαν εαυτόν και μας κέρδισαν με 2-0. Ήταν μία ομάδα που δεν είχε δείξει τα θετικά στοιχεία που έδειξε με εμάς. Μας αιφνιδίασαν και εμείς ήμασταν κατώτεροι των προσδοκιών. Στα άλλα δύο παιχνίδια από την υπερπροσπάθεια που έκαναν με εμάς δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά. Στο επόμενο παιχνίδι με την Φινλανδία, τα παιδιά κατάφεραν να πετύχουν τέσσερα γκολ και την τελευταία αγωνιστική αναδειχθήκαμε ισόπαλοι με την Ολλανδία, η οποία ξέρουμε τι προσφέρει ως ποδοσφαιρική σχολή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

Για την κριτική που ασκείται σε μερικά από τα παιδιά της ομάδας του: «Επειδή διάβασα από μερίδα του ελληνικού Τύπου πως αυτή η γενιά είναι υπερεκτιμημένη και ότι είναι αποτυχία να μην περάσεις στην τελική φάση, λες και είμαστε Αργεντινή, Βραζιλία ή άλλη δύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που συμμετέχει συνεχώς σε τέτοιες διοργανώσεις. Αν δείτε σε τις εγκαταστάσεις και τα γήπεδα των Ολλανδών, στα οποία εξελίσσονται τα δικά τους παιδιά, θα καταλάβετε πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν πως χάσαμε στις λεπτομέρειες την πρόκριση. Με το ταλέντο και μόνο έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν. Είναι αποτυχία να χάνεις στις λεπτομέρειες την πρόκριση, αφού παίζει σημαντικό ρόλο και η τύχη. Και έχουμε προβλήματα και με τη διαιτησία, κάτι που δεν ξέρει πολύς κόσμος από τη στιγμή που δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Λες και οι ξένοι είναι καλύτεροι από τα δικά μας παιδιά, τα οποία δεν εμπιστεύονται αρκετά οι ελληνικοί σύλλογοι.»

Για το Μίχαελ Σκίμπε που έχει παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες της Εθνικής Νέων αλλά και της Ελπίδων: «Ο κ. Σκίμπε έρχεται να παρακολουθήσει την προσπάθειά μας, αλλά δεν πρόλαβα να μιλήσω μαζί του και αυτό θα γίνει στην επιστροφή του. Σας διαβαβαιώνω πως πολλά από αυτά τα παιδιά θα αποτελέσουν μέλη της Εθνικής Ανδρών στο μέλλον. »

Για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές: «Όσο είμαι εγώ στην Εθνική ομάδα στο μυαλό μας πρέπει να είναι το “εμείς” και όχι το “εγώ”, αφού μέσα από τις ομαδικές επιτυχίες θα υπάρξει και η προσωπική επιτυχία. Όποιος δεν το κάνει, δεν θα είναι μέλος της Εθνικής Νέων. Δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά, τα οποία προσπαθούν όλα μαζί σαν οικογένεια. Αν δεν είσαι οικογένεια δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Το 2004 ήμασταν μια γροθιά, είτε παίζαμε είτε όχι, και ήμασταν όλοι μαζί».

Για το αν πιστεύει πως κάποιο από αυτά τα παιδιά θα παίξει σύντομα στην Εθνική Ανδρών: «Το 1998, αν δείτε το ρόστερ εκείνης της περιόδου και πόσα παιδιά έπαιξαν στην Ανδρών αργότερα, ήταν τεράστιο το ποσοστό. Το ίδιο περιμένω και τώρα για αυτή την ομάδα που διαχειρίζομαι. Τουλάχιστον πέντε άτομα θα είναι στην Ανδρών στο μέλλον».

Για τον Μάριο Βρουσάι του Ολυμπιακού: «Είναι ένα παιδί πολύ εξελίξιμο. Δώσαμε μάχη σε συνεννόηση με τον Ολυμπιακό αλλά και με τον παίκτη, στον οποίο εξηγήσαμε πως τον θέλουμε στην Εθνική Νέων και είμαστε χαρούμενοι που καταφέρουμε να τον πείσουμε. Είναι ένα παιδί εξελίξιμο και από τη δουλειά που κάνει, θα αποτελέσει ένα στοίχημα για τον Ολυμπιακό για να κερδίσει μία θέση στην πρώτη ομάδα».

Για το επικείμενο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: «Σε τέτοια παιχνίδια δεν χωρούν προγνωστικά. Και οι δύο ομάδες πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος ήταν σε καλή κατάσταση. Οι ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου θέλουν ρυθμό και δεν ξέρω αν θα επηρεαστούν από την διακοπή του πρωταθλήματος. Μακάρι να δούμε ένα καλό ντέρμπι και να το χαρεί όλος ο κόσμος».

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr