Πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου

"Με πολύ μεγάλη συγκίνηση βρίσκομαι εδώ στην Κύπρο, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή μου ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, που επί της ουσίας είναι η επιστέγαση και η επιβεβαίωση μίας στενής συνεργασίας των δύο αδελφών λαών. Από το 1991, που επίσημα ξεκίνησε αυτή η συνεργασία, με πρωτοβουλία των αθλητικών συντακτών, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα.

Δεν είναι μόνο η αρτιότερη προπόνηση και προετοιμασία των αθλητών Ελλαδιτών και Κυπρίων αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας, καθώς και η δημιουργία δεσμών άρρηκτων ανάμεσα στα δύο Κράτη. Τα τελευταία χρόνια που η Ελλάδα μαστίζεται από την οικονομική κρίση, η δυνατότητα τεχνογνωσίας αποτελεί κομβική βοήθεια για τις Ομοσπονδίες μας και τους αθλητές μας και για αυτόν τον λόγο την εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο με την διεύρυνση ανταλλαγών μεταξύ των αθλητών των δύο χωρών.

Συνεχίζουμε έτσι την επιτυχημένη συνταγή της συνεργασίας μας με τον ΚΟΑ με τον οποίο έχουμε κοινές ανησυχίες και έχει αποδειχθεί πως υπάρχει συναντίληψη στα περισσότερα θέματα, όπως είναι το μείζον θέμα της διαφάνειας στον αθλητισμό. Η σημερινή συμβολική υπογραφή του Πρωτοκόλλου είναι η αρχή μίας βαθύτερης συνεργασίας στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του αθλητισμού. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή και την φιλοξενία, καθώς και την άριστη Ημερίδα της Κυριακής. Είμαστε πάντα δίπλα σας, όπως εξάλλου και εσείς, και παρά τις δυσκολίες είμαστε όρθιοι για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο", δήλωσε μετά την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Από την πλευρά του ο Κλεάνθης Γεωργιάδης σημείωσε τα εξής: "Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αξιοποιήσουμε πλήρως το πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας, το οποίο είναι σημαντικό και για τις δύο χώρες.

Το πρωτόκολλο που υπογράφηκε αποτελεί την πυξίδα μας για μια ευρύτερη και πιο αποδοτική συνεργασία σε όλους τους τομείς του Αθλητισμού. Ενδεικτικά αναφέρεται η συνεργασία μεταξύ μας σε τομείς, όπως ανταλλαγές αθλητών, πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών σε ολόκληρο το φάσμα του Αθλητισμού, τόσο σε αγωνιστικό, επιστημονικό αλλά και τεχνικό πλαίσιο".
Πηγή: soccerplus.gr