Κλείσιμο

«Κρίθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της εξύβρισης ο Μαρινάκης, αλλά έχει παραγραφεί»

Σαφές, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης αθωώθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά για την κατηγορία περί συκοφαντικής δυσφήμησης, αλλά κρίθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της εξύβρισης κατά του Τζιμπρίλ Σισέ μετά το περιβόητο ντέρμπι ανάμεσα στους «αιώνιους» τον Φεβρουάριο του 2011, έκανε ο δικηγόρος του Γάλλου, Δημήτρης Βερβεσός.

Όπως τονίζει στη γραπτή δήλωσή του, ωστόσο, δεν επιβλήθηκε ποινή στον Έλληνα επιχειρηματία, καθώς ο πρόσφατος νόμος 4322/2015-Νίκου Παρασκευόπουλου προβλέπει σε γενικές γραμμές ότι τα αδικήματα που τελέστηκαν μέχρι το έτος 2016 και δεν αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης πάνω από δύο έτη (αυτό της εξύβρισης προβλέπει ποινή έως ενός έτους) παραγράφονται.

Η γραπτή δήλωση του κ. Βερβεσού: «Ο κ. Μαρινάκης κρίθηκε ότι έχει τελέσει το αδίκημα της εξύβρισης κατά του εντολέως μου και ουχί αυτό της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Δεν του καταγνώσθηκε ποινή ενόψει του πρόσφατου νόμου Παρασκευόπουλου, βάσει του οποίου δεν επιβάλλονται ποινές σε αδικήματα που είχαν τελεστεί μέχρι και το 2016 και απειλείται ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) ετών, με δεδομένο ότι στο αδίκημα της εξύβρισης προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι ένα (1) έτος.

Για το θέμα της παραβίασης του αθλητικού νόμου οι ευθύνες από το Δικαστήριο καταλογίσθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία και στον υπεύθυνο Ασφαλείας της ΠΑΕ ΟΣΦΠ κ. Τσιρώνη»!

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr