"Οι αρχές της νέας ΕΠΟ βρίσκονται στην υποψηφιότητα Γραμμένου"

Ο Ηρακλής Τσίκινης απαντά στις ερωτήσεις του Soccerplus και ανοίγει τα χαρτιά του σχετικά με την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Γραμμένου για τη θέση του προέδρου της ομοσπονδίας.

- Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΠΣ Μεσσηνίας;

"Η απόφαση μου να ασχοληθώ με την Ε.Π.Σ.Μ. και να θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές ήρθε μέσα από συζήτηση και ανησυχίες πολλών παραγόντων και φυσικά από την δική μου πρόθεση να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να προσφέρω στον τόπο μου ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε πράγματα προς το καλύτερο, να βοηθήσουμε με μια ομάδα ανθρώπων που θα δουλέψει, για την ισοτιμία ισονομία σε όλα τα επίπεδα και να μπορέσουμε να ωθήσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είναι το κύτταρο του ποδοσφαίρου προς το σύγχρονο και αναβαθμισμένο ποδόσφαιρο εντός του πλαισίου. που επιτάσσει το «Respect», η FIFA και η UEFA".

- Tι θέλετε να αλλάξετε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας;

"Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε είναι νοοτροπία. Να δούμε από άλλη οπτική το ποδόσφαιρο και πόσο μάλλον το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Να μάθουμε να δουλεύουμε όλοι ομαδικά μέσα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσαι, να στηρίξουμε και να αναπτύξουμε τις ακαδημίες, να δώσουμε κίνητρα στα νέα παιδιά να οργανώσουμε τις ομάδες να δουλεύουν με ήθος και να προστατέψουμε την υγειά των ποδοσφαιριστών.Να συντηρήσουμε και να αναδείξουμε τις εγκαταστάσεις, να τρέξουμε προγράμματα που υπάρχουν και στηρίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να προσελκύσουμε νέους παράγοντες ώστε να επενδύσουν σε ακαδημίες και στην ανάδειξη ταλέντων. Να αλλάξουμε γενικά τρόπο σκέψης και λειτουργίας των ερασιτεχνικών σωματείων. Όλα αυτά είναι η αρχή της φιλοσοφία μας. Θα προτάξουμε το «εμείς» και όχι το «εγώ»".

- Πιστεύετε ότι η προηγούμενη ιδιότητά σας ως διαιτητής ποδοσφαίρου και μάλιστα διεθνής θα βοηθήσει την υποψηφιότητά σας;

"Η παρουσία μου 25 χρόνια ως διαιτητής εκπροσωπώντας τιμητικά την Ένωση Μεσσηνίας στη Σούπερ Λίγκα, στην FIFA και στην UEFA είναι η αφετηρία της διαδρομής μου στο ποδόσφαιρο .Θεωρώ πως όλα αυτά τα χρόνια ήμουν παρόν σε πολλά πράγματα μέσα στη Ένωση Μεσσηνίας από διάφορα πόστα που έχω αναλάβει. Άρα πιστεύω πως σίγουρα καλό θα κάνει στην υποψηφιότητα μου. Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα και έχω άποψη για το χώρο του ποδοσφαίρου μιας και μεγάλωσα μέσα σε αυτόν".

-Πως κρίνετε το έργο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ και ειδικότερα το κομμάτι της διαιτησίας;

"Θεωρώ πως είναι θετικό το έργο που έχει κάνει μέσα στις αυστηρές αρμοδιότητες που έχει η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ αν και πιστεύω πως ήταν αναγκαίο μετά τα όσα είχαν προηγηθεί να μηδενίσουμε το κοντέρ και να γίνει μια καινούργια αρχή. Όπως και στο πολύ ευαίσθητο κομμάτι της διαιτησίας, που τόσα είχαν γίνει πριν με τις απειλές και τις δύσκολες καταστάσεις που ξέρουμε όλοι, θεωρώ πως μπήκε μια αρχή κανονικότητας τουλάχιστον στη λειτουργία της ΚΕΔ".

- Πιστεύετε ότι η ΠΔΕ/ΕΠΟ θα ολοκληρώσει το έργο της εντός της καθορισμένης ημερομηνίας και θα οδηγήσει την ομοσπονδίας σε εκλογές;

"Η αίσθηση μου είναι πως λογικά εκλογές θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο. Η ΠΔΕ αφού ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που έχει μέσα στο διάστημα αυτό και εφόσον δεν προκύψουν σοβαρά θέματα, που να επιβάλουν την παράταση της παραμονής της στην ΕΠΟ, καλό θα ήταν να προχωρήσει στην προκήρυξη των εκλογών ώστε να μπούμε σε μια κανονικότητα και να αρχίσουμε την σωστή λειτουργία της ΕΠΟ. Άλλωστε δεν μας τιμά σαν χώρα σύγχρονη που είμαστε, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και με παρακαταθήκη ενός ευρωπαϊκού τροπαίου να τελούμε υπό επιτήρηση".

- Σε επίπεδο Ενώσεων έχουν σχηματιστεί δύο παρατάξεις. Η λεγόμενη συμμαχία των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ που στηρίζει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Γραμμένου για την προεδρία της ΕΠΟ και οι Ενώσεις που μαζί με τον ΟΣΦΠ στήριζαν την προηγούμενη διοίκηση στην ΕΠΟ. Εσείς πώς βλέπετε τον προεκλογικό ανταγωνισμό στην ΕΠΟ;

"Εμείς παρακολουθούμε από κοντά και τις δυο τάσεις που υπάρχουν. Γνώμονας στην δική μας στήριξη θα είναι η νέα διοίκηση να χει σκοπό την σωστή αντικειμενική διοίκηση, την προστασία του ποδοσφαίρου, τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, την αλλαγή νοοτροπίας, την συνεργασία με όλους, την προστασία και ανάδειξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Θέλουμε να υπάρχει Ισονομία και Ιστοτομία. Αυτές τις Αρχές θα υπηρετήσουμε στο πρόσωπο που θα τις εκφράσει και θα τις εφαρμόσει, που είναι το πιο σημαντικό και δύσκολο. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις και παλινωδίες. Έχει πληγωθεί πολύ το ποδόσφαιρο στην συνείδηση του κόσμου. Άρα θέλουμε έναν πρόεδρο στην νέα ΕΠΟ, δυναμικό και αποφασισμένο. Αυτά τα στοιχεία πιστεύω ότι υπάρχουν στο πρόσωπο του Βαγγέλη Γραμμένου".
Πηγή: soccerplus.gr