Μπεργκ: Πουθενά όπως στον ΠΑΟ, οι Ελληνες με εκτιμούν

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένος με τον Παναθηναϊκός, κάτι που φάνηκε και σε συνέντευξή του στη Σουηδία, στην οποία τόνισε ότι μόνο εάν θέλει η οικογένειά του θα φύγει από τους "πράσινους".

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπεργκ στην Aftonblandet:

Για την περιπέτεια που πέρασαν με την υγεία τους η σύζυγος και ο νεογέννητος γιος τους (σ.σ. νοσηλεύτηκαν με βρογχίτιδα): "Αισθάνθηκα λίγο πανικό. Ήταν δύσκολο να συγκεντρωθώ στα σωστά πράγματα. Η νούμερο ένα προτεραιότητα ήταν να τα πάει καλά το παιδί, να υποστηρίξω τη σύζυγό μου, τίποτα δεν ήταν πιο σημαντικό. Ευτυχώς, ο πατέρας μου και η σύζυγός του κατάφεραν αν έρθουν και να βοηθήσουν με τα παιδιά".

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα: "Διανύω την τέταρτη σεζόν μου εδώ. Τα πράγματα είναι καλά και νομίζω ότι οι Έλληνες εκτιμούν την καλή δουλειά που κάνω και την αφοσίωσή μου στην ομάδα. Δεν υπάρχουν πολλά σκανδαλώδη πρωτοσέλιδα για μένα εδώ. Υπάρχουν άλλοι παίκτες που κάνουν τα ΜΜΕ να ασχολούνται περισσότερο με τις ζωές τους, εγώ είμαι περισσότερο διπλωμάτης".

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα: "Αν ήμουν στα 26, ίσως να το σκεφτόμουν περισσότερο. Αλλά αν βρεθεί κάτι που θα αρέσει σε εμένα, στη γυναίκα μου και στην οικογένειά μου όσο εδώ, τότε μπορεί να είναι μια κορυφαία ομάδα στο σωστό πρωτάθλημα. Δεν θα είναι όλα όπως είναι στον Παναθηναϊκό. Το ενδιαφέρον εδώ για την ομάδα είναι μεγάλο, όπως και τα συναισθήματα που υπάρχουν γύρω απ' αυτή".

Για το πώς νιώθει όταν επιστρέφει στη Σουηδία και πώς περνάει στην Ελλάδα:
"Παλιά λαχταρούσα να επιστρέψω στη Σουηδία. Είχα καιρό να έρθω εδώ. Αυτό είναι το σπίτι μου. Σίγουρα μου λείπουν η οικογένεια και οι φίλοι μου στην Σουηδία, αλλά στην Ελλάδα έχουμε συχνά μπλε ουρανό, ζέστη και οι άνθρωποι είναι πραγματικά φιλικοί. Το φαγητό είναι μια χαρά. Έχουμε αγοράσει σπίτι 140 τετραγωνικών στην Ελλάδα που θα το έχουμε για πάντα. Έχουμε δική μας βεράντα στον τελευταίο όροφο και κοινόχρηστη πισίνα. Θα επιστρέφουμε πάντα εδώ, δεν έχει σημασία που ζούμε μόνιμα".

Για την πρόταση από την Κίνα που απέρριψε ο Παναθηναϊκός: "Στην Κίνα μου προσέφεραν περισσότερα χρήματα απ' όσα έχω βγάλει κατά την διάρκεια πολλών ετών στην Ευρώπη. Όμως ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ υψηλό ποσό που θέλει για να με παραχωρήσει. Η απόφαση δεν ήταν στα χέρια μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον. Τα πράγματα μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Θέλω να κερδίσω κάτι με τον Παναθηναϊκό και να βοηθάω την εθνική ομάδα".
Πηγή: soccerplus.gr