"Ο Μαραθώνιος της Ρόδου βάζει τo νησί στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη"

Την παρουσίαση έκαναν η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Βασίλης Ζήκας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου Σέργιος Αϊβάζης και ο Σάββας Διακονικόλας, Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ του νομού.

Στην ομιλία της η κ. Παπαβασιλείου, είπε: «Ο Μαραθώνιος της Ρόδου βάζει τη Ρόδο στο χάρτη του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος και σηματοδοτεί τη στοχευμένη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την καθιέρωση της Ρόδου ως αθλητικού τουριστικού προορισμού.

Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το στόχο ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας με «ναυαρχίδα» όλης αυτής της προσπάθειας το Μαραθώνιο και σταδιακά προσθέσαμε στο αθλητικό καλεντάρι του νησιού αγώνες-θεσμούς. Φιλοξενήσαμε ήδη στη Ρόδο δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς ακτινοβολίας με τη σφραγίδα της UCI ενώ τον Απρίλιο θα διεξαχθεί και Κύπελλο Ερασιτεχνών ποδηλατών. Παράλληλα, στις αρχές Μαΐου θα λανσαριστεί στη Ρόδο το πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο παραλίας, καθώς και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταε Κβο Ντο σάλας.

Στις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Τριάθλου OCEAN LAVA RHODES και θα επαναληφθεί τον Οκτώβριο. Επίσης τον Οκτώβριο θα λάβει χώρα στη Ρόδο για πρώτη φορά το RUN GREECE του ΣΕΓΑΣ. Στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις περιλαμβάνονται τέλος ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις και ένα Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών ποδοσφαίρου. Όλες οι παραπάνω διοργανώσεις πραγματοποιούνται τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο και Οκτώβριο-Νοέμβριο με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτούς τους αγώνες στοχεύουμε να τους φιλοξενούμε κάθε χρόνο, αλλά και να προσελκύουμε και νέους, ώστε να εδραιωθεί η Ρόδος στην παγκόσμια συνείδηση ως αθλητικός τουριστικός προορισμός.»

Για το Μαραθώνιο η κα Παπαβασιλείου επισήμανε: «Στοχεύουμε πάντα σε ένα ποιοτικό Μαραθώνιο. Η παραθαλάσσια και επίπεδη διαδρομή, δίπλα σε μοναδικά μνημεία της Ρόδου καθιστά τη διοργάνωση μοναδική! Επιπλέον η διαπίστευση της διαδρομής από την AIMS, την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ εξασφαλίζει την αρτιότητα της διοργάνωσης, η οποία σε λίγα χρόνια θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους τους χορηγούς που στηρίζουν τη διοργάνωση. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτε.»

Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, αλλά και στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων και των 1000 μέτρων για μαθητές Δημοτικών Σχολείων συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.roadstorhodes.com μέχρι τις 31 Μαρτίου!

Ο Χρυσός χορηγός του Mαραθωνίου Ρόδου, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. καθώς και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, θα είναι και φέτος η Adidas μέσω του τοπικού της καταστήματος Adidas Rhodes, ενώ ο αγώνας των 5 χλμ θα έχει φέτος την χορηγία και τα χρώματα των H Hotels. Για τις μεταφορές των ενδιαφερομένων στη Ρόδο, επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών θα είναι η Aegean Air και Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών θα είναι η Blue Star Ferries.

Οι αγώνες διεξάγονται και φέτος με τα φτερά της Red Bull, χορηγός Φιλοξενίας της διοργάνωσης είναι το ξενοδοχείο GRAND HOTEL MITSIS, χορηγοί του αγώνα είναι η τράπεζα Eurobank και οι εταιρείες Garden of Panthenols, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, Best Western Plaza Hotel που φιλοξενεί τη Γραμματεία του αγώνα, ΒΑΠ Κουγιός, Ioannidis Hotels, Semiramis Hotel, Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκάνησου, τα ξενοδοχεία Lindos hotels και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Mideast για οργανωμένα ταξιδίδια στην Ρόδο σε πολύ καλές τιμές.

Media Partner είναι η κορυφαία εταιρεία αποδελτίωσης στην Ελλάδα, Innews και η διοργάνωση έχει τη υποστήριξη του Αθλητικού Τμήματος του Ιδρύματος Σταματίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:

http://www.roadstorhodes.com
Facebook: https://www.facebook.com/roads2rhodes
Twitter: https://twitter.com/RoadstoRhodes
Instagram: https://www.instagram.com/roadstorhodes
Πηγή: skai.gr - Γ. Παπαδημητρόπουλος