Κλείσιμο

Χέρι-χέρι με τον Μέσι ο Μάρκους Μπεργκ!

Το 2017 έχει μπει πολύ καλά για τον Μάρκους Μπεργκ, οποίος και σκοράρει ακατάπαυστα και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει εύκολα, αν ρίξει μια ματιά στα στατιστικά του.

Συνολικά, μέσα στο 2017 ο άσος του «τριφυλλιού» έχει σκοράρει 13 φορές. Ετσι, λοιπόν, σε αυτόν τον στατιστικό τομέα, ο Σουηδός είναι δεύτερος στον κόσμο μαζί με τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός της Μπαρτσελόνα έχει 13 γκολ κι αυτός, και ο μοναδικός που τους ξεπερνάει είναι ο Μπας Ντοστ που έχει πετύχει 15 τέρματα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Τη σεζόν που διανύουμε, ο Μπεργκ έχει βάλει 25 γκολ, ένα λιγότερο από την πιο παραγωγική του χρονιά στην Χρόνιγκεν, το 2008-09. Οι προηγούμενες πιο παραγωγικές χρονιές του Σουηδού στην Ελλάδα ήταν τα 23 γκολ του την πρώτη χρονιά, τα 22 τη δεύτερη και τα 19 την τρίτη.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο επιθετικός των "πράσινων" έχει 67 γκολ και θέλει άλλα 5 για να ισοφαρίσει τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr