Κλείσιμο

FIFA: Δια βίου αποκλεισμός διαιτητή για αλλοίωση αποτελέσματος

Ο διαιτητής κρίθηκε ένοχος για παραβίαση του άρθρου 61 παρ. 1 (παράνομη αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα) του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας 2018, στον αγώνα μεταξύ της Νοτίου Αφρικής και της Σενεγάλης στις 12 Νοεμβρίου το 2016.

Αντίθετα ένας άλλος Γκανέζος διαιτητής, ο Ντέιβιντ Λάιονχαρτ Νιι Λάρτεϊ Λαριέα, η συμπεριφορά του οποίου έγινε επίσης αντικείμενο έρευνας, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες εναντίον του από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα της Νοτίου Αφρικής κόντρα στη Σενεγάλη θα γνωστοποιηθούν όταν η απόφαση γίνει τελεσίδικη.

Η FIFA, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, ακολουθεί μία πολιτική μηδενικής ανοχής σε περιπτώσεις χειραγωγημένων αγώνων και δεσμεύεται για την προστασία της ακεραιότητας του ποδοσφαίρου. Οι προσπάθειες της FIFA για την καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων είναι συνεχιζόμενες μέσα από ένα εύρος πρωτοβουλιών, οι οποίες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των διεθνών στοιχημάτων και ένα εμπιστευτικό σύστημα αναφορών με μία ειδική τηλεφωνική γραμμή και μία διεύθυνση e-mail.
Πηγή: soccerplus.gr