Σουάρες: Άδικη απέναντί μου η FIFA. Δεν ξαναπάω στο γκαλά της

Άδικη θεωρεί ο Λουίς Σουάρες την τιμωρία που του επιβλήθηκε από τη FIFA το 2012 για το δάγκωμα στον Τζόρτζιο Κιελίνι. Ο Ουρουγουανός φορ, που είχε τιμωρηθεί με τετράμηνο αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα και με εννιά αγώνες με την εθνική του ομάδα, για πρώτη φορά άνοιξε την καρδιά του για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε.

«Υπέφερα πολύ. Είμαι άνθρωπος με αισθήματα. Η ίδια η κόρη μου καταλάβαινε πως ο μπαμπάς της περνούσε μια δύσκολη φάση. Έπρεπε να φύγω από την Ουρουγουάη και στη Βαρκελώνη να προπονούμαι μόνος μου στο γυμναστήριο, γιατί δεν επιτρεπόταν να είμαι στο γήπεδο. Πονούσα πολύ. Τα παιδιά μου με ρωτούσαν γιατί δεν έπαιζα, αλλά ξέρουν πως είμαι άνθρωπος που μπορεί να κάνει λάθη, όπως και όλοι μας. Πίκρανα και τη γυναίκα μου, γιατί της είπα ψέματα. Με ρώτησε αν είχε δαγκώσει τον Κιελίνι και το είχα αρνηθεί. Δυσκολευόμουν να το πιστέψω, πόσω μάλλον να το πω. Την πλήγωσα γιατί ήξερε πως δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος», ανέφερε ο άσος της Μπαρτσελόνα.

«Μπορείς να τιμωρήσεις κάποιον, αλλά το να του απαγορεύσεις ακόμη και να πηγαίνει στο προπονητικό κέντρο ήταν για μένα άδικο. Δεν το καταλαβαίνω. Ας με τιμωρούσαν με 10, 15, 20 παιχνίδια, αλλά ο τρόπος που μου φέρθηκαν με πίκρανε. Κι όταν συναντήθηκα με τους δικηγόρους της FIFA και μου έλεγαν τα επιχειρήματά τους, ήταν ακόμη χειρότερα. Καταλαβαίνω πως έκανα ένα λάθος, αλλά είμαι άνθρωπος και πρέπει να το καταλάβουν κι αυτοί. Θα πρέπει κι αυτοί να έρθουν στη θέση μου», πρόσθεσε.

Ο Λουίς Σουάρες δεν… ξεχνά. «Δεν πήγα στο γκαλά της FIFA και δεν πρόκειται να ξαναπάω. Δεν έχω πρόβλημα να το πω», ξεκαθάρισε.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr