Οργή Παναθηναϊκού κατά της ΕΟΚ και... προσφυγή κατά ΟΣΦΠ

Την αντίδραση του Παναθηναϊκού έχει προκαλέσει όχι μόνο η εντολή της ΕΟΚ για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού Παναθλητικός-Ολυμπιακός για την Α1 μπάσκετ γυναικών σε άλλη ώρα από την προγραμματισμένη, αλλά και η άρνηση της ομοσπονδίας να κοινοποιήσει το σκεπτικό της απόφασής της.

Κάτι που, όπως έγραψε νωρίτερα το sportfm.gr, είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ εναντίον της ΕΟΚ ώστε να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες, όχι όμως ο υποβιβασμός του ΟΣΦΠ, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από τους «πράσινους».

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ξεκαθαρίζεται ότι στόχος αυτής της κίνησης δεν είναι ο Ολυμπιακός αλλά η τήρηση της νομιμότητας από την πλευρά της ΕΟΚ. Η ομοσπονδία βρίσκεται ουσιαστικά στο στόχαστρο του «τριφυλλιού» λόγω της «διευκόλυνσης» που παρείχε στον Ολυμπιακό προκειμένου να γίνει ο αγώνας με τον Παναθλητικό και να μην κινδυνέψει λόγω της καθυστερημένης άφιξης στο γήπεδο με (νέο) μηδενισμό που πρακτικά θα επέφερε την ποινή του υποβιβασμού.

Κύκλοι των «πράσινων» αναφέρουν ότι «είναι εκβιαστικό και δεν μας αγγίζει το δίλημμα να πηγαίνεις με τα νερά της oμοσπονδίας ώστε να σε “παίζουν” καλά ή να επισημαίνεις τις παρατυπίες. Η συνεργασία με διαπλεκόμενους παράγοντες δεν συνάδει με τίποτα από αυτά που πρεσβεύει ο σύλλογος και η ιστορία του».

Από το περιβάλλον του Παναθηναϊκού λέγεται χαρακτηριστικά ότι «η ζημία που υφίσταται ένας σύλλογος από την εμπλοκή του με το σύστημα είναι πολύ περισσότερο επιβλαβής από το τίμημα της αντίθετης στάσης , που έχει ως αποτέλεσμα οι διαιτησίες να είναι 90-10 εναντίον μας».

Η οργή του Παναθηναϊκού δεν σταματάει εδώ, αφού όπως λένε οι άνθρωποί του «για έναν παράγοντα αποτελεί μονόδρομο έως τώρα η συνεργασία και η εμπλοκή με το σύστημα, καθώς μόνο έτσι μπορούν να έρθουν νίκες και πρωταθλήματα. Αυτό όμως είναι ένας εύκολος, κοντόφθαλμος και ματαιόδοξος δρόμος».

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr