Σάλος με στημένο στην Ισπανία - Εμπλέκεται πρώην παίκτης της ΑΕΚ

Η ισπανική εφημερίδα «Marca» δημοσιεύει αποκαλυπτικά στοιχεία για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Χουανφράν και πρώην συμπαικτών του, οι οποίοι αγωνίστηκαν στη Λεβάντε τη σεζόν 2010-11 και ερευνώνται για στήσιμο του αγώνα με τη Σαραγόσα, καθώς φέρονται να πήραν χρήματα για να έχουν μειωμένη απόδοση.

Σύμφωνα με όσα έδωσε σητ δημοσιότητα το σχετικό ρεπορτάζ υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στα χρήματα που υπήρχαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών πριν και μετά το ύποπτο παιχνίδι.

Τον Δεκέμβριο του 2014 η ισπανική δικαιοσύνη άσκησε διώξεις σε 42 άτομα εμπλεκόμενα στην υπόθεση, ανάμεσα στα οποία ο Γκάμπι, ο Άντερ Ερέρα, αλλά και ο προπονητής Χαβιέρ Αγκίρε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των ισπανικών αρχών, ο τότε πρόεδρος της Σαραγόσα, Αγαπίτο Ιγλέσιας είχε καταθέσει συνολικά 965.000 ευρώ, σε λογαριασμούς των εμπλεκομένων, προκειμένου να έχουν μειωμένη απόδοση και να πάρει τη νίκη η Σαραγόσα, όπως και συνέβη καθώς επικράτησε με 2-1.

Η διαδικασία της προανάκρισης συνεχίζεται, σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξή της, ωστόσο το δημοσίευμα αναφέρεται πως φτάνει στο τέλος και θα προχωρήσει η δίκη.

Το... αξιοπερίεργο σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς είναι ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές, όταν κλήθηκαν να καταθέσουν δήλωσαν ότι η διαφορά στα ποσά που είχαν στην... άκρη οφειλόταν σε χρήματα που ξόδεψαν για να κάνουν διακοπές. Το γεγονός ότι η... δικαιολογία ήταν ίδια οδήγησε τις αρχές σε μεγαλύτερη έρευνα.
Πηγή: skai.gr