Κλείσιμο

Νίκη μισή παραμονή για την ΑΕΛ, 2-1 τον Λεβαδειακό

Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 22' όταν ο Ρέντζας έκανε το γύρισμα και ο Αγκάνοβιτς, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του απόψε, νίκησε τον Ναμάσκο με πλασέ στην κίνηση. Η πρώτη σημαντική απειλή για τον Λεβαδειακό ήρθε στο 45' με τον Ξενοδόχοφ να αποσοβεί σωτήρια προσπάθεια του Τόνι Σίλβα. Η απάντηση της ΑΕΛ ήταν άμεση με μακρινό σουτ του Ντέλετιτς στο 45+2', το οποίο απέκρουσε ο Ναμάσκο.

Στην επανάληψη ο Λεβαδειακός προσπάθησε να βρει την ισοφάριση, απειλώντας αρχικά με κεφαλιά του Καραμπουέ που πέρασε άουτ στο 55'. Τελικά στο 61' έπειτα από σέντρα του Μεντί και διώξιμο των αμυντικών, ο Καλτσάς, έπιασε το μονοκόμματο σουτ και έγραψε το 1-1, αφού πρώτα η μπάλα κόντρα στον πεσμένο Αβραάμ.

Στη συνέχεια κυριάρχησε η ένταση αφού ο διαιτητής Στυλιαράς απέβαλλε στο 62' με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ντέλετιτς της ΑΕΛ, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι αριθμητικές αποκαταστάθηκαν, αφού ο απέβαλλε επίσης με δεύτερη κίτρινη, τον Γιουσούφ από τον Λεβαδειακό.

Το παιχνίδι βάδιζε σε τεντωμένο σχοινί με την ΑΕΛ όμως να βρίσκει το νικήτριο γκολ στο 71' όταν ο Ναζλίδης έκανε τη σέντρα και ο Ρέντζας με κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά η ΑΕΛ διαχειρίστηκε το σκορ έχοντας μάλιστα και μία καλή φάση με τον Βαρέλα στο 88'. Ο Λεβαδειακός με τη σειρά του απείλησε κυρίως μετά το 90' και ειδικά στο 92', όταν ο Ναζλίδης παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ έπειτα από επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες.

Για την ΑΕΛ αυτή ήταν η πρώτη νίκη έπειτα από επτά αγωνιστικές και μόλις δεύτερη από τότε που ανέλαβε ο Σάκης Τσιώλης. Στον αντίποδα ο Λεβαδειακός έμεινε για 12η διαδοχική αγωνιστική χωρίς νίκη!

Σημειώνεται ότι στο 32' ο Ουόν έγινε αναγκαστική αλλαγή διότι ένιωσε δυσφορία. Για προληπτικούς λόγους ο 36χρονος στόπερ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Συνθέσεις:

ΑΕΛ (Σ. Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας (λ.τ. 88' Γιοβάνοβιτς), Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Ρέγες (54' Γκουλουζάντε), Αγκάνοβιτς (77' Βαρέλα), Ναζλίδης, Ικαούνιεκς.

Λεβαδειακός (Γ. Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Βούρος (77' Μιλιάζες), Μεντί, Ουόν (λ.τ. 32' Τριποτσέρης), Νιάς, Καλτσάς, Ζεζίνιο, Τόνι Σίλβα (87' Βασιλείου), Καραμπουέ, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας).
Πηγή: soccerplus.gr