Τσαρτσαρής στον ΣΚΑΙ: Δεν έχουμε παιδεία σαν Έλληνες φίλαθλοι

Στην αθλητική εκπομπή του Γιώργου Τσαντάκη και του Μιχάλη Τσίγκρη στον ΣΚΑΙ 100.3 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Κώστας Τσαρτσαρής όπου
δήλωσε:

για τον τελικό Κυπέλλου:

Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση όλη αυτή που βίωσαν χτες οι αθλητές. Ο αθλητής θέλει να τιμήσει τη φανέλα και τη διοίκηση που τον εμπιστεύτηκε, να προσφέρει χαρά, ψυχαγωγία και θέαμα στον κόσμο. Αυτό όμως δε γίνεται. Κι όταν παρακολουθούμε τις αντίστοιχες διοργανώσεις στο εξωτερικό το final 8 να προσφέρουν διασκέδαση, είναι λυπηρό σύλλογοι που έχουν πρωταγωνιστήσει στο χώρο να μην μπορούν να δώσουν κάτι όμορφο.

για τις πιθανές λύσεις:

Δεν έχουμε παιδεία σαν Έλληνες φίλαθλοι. Το φίλαθλο πνεύμα πρέπει να διδάσκεται από το σχολείο στα μικρά παιδιά για να γίνουν υγιείς φίλαθλοι. Από κει και πέρα πρέπει να παρθούν σκληρά μέτρα από όλους, συλλόγους, ομοσπονδία αλλά και από τους αθλητές κάτι που κακώς δεν κάναμε κι εμείς σαν αθλητές τότε όταν βιώναμε αντίστοιχες καταστάσεις.

για το αγωνιστικό σκέλος του τελικού Κυπέλλου:

Το βάρος στον πάγκο του Παναθηναϊκού ήταν το σημαντικότερο. Μετά το ημίχρονο βγήκε ο άσος από το μανίκι, ονόματι Αλεσάντρο Τζεντίλε και πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια. Βέβαια έκανε ένα 5λεπτο black out όπως μας έχει συνηθίσει αλλά επανήλθε και πήρε το κύπελλο.

για τον Τσάβι Πασκουάλ:

Το μπάσκετ έχει αλλάξει σε σχέση με παλαιότερα όταν ήμουν κι εγώ στην ενεργό δράση. Πλέον βλέπουμε πολλές και γρήγορες επιθέσεις. Και ο Τσάβι Πασκουάλ προέρχεται από ένα τέτοιο πρωτάθλημα με γρήγορες επιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός τώρα υπό τις οδηγίες του Πασκουάλ βλέπουμε ότι παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένος. Αν μπει και στο 3 ο Χαραλαμπόπουλός με τον Τζεντίλε και δώσουν και βοήθεια στον Καλάθη θα μιλάμε για έναν άλλο Παναθηναϊκό.

για το νέο φορμάτ της Ευρωλίγκα:

Σίγουρα είναι πιο κοπιαστική με πολλά ταξίδια, συχνούς τραυματισμούς και πολύ κούραση. Σαν φίλαθλος είναι όμορφο να το παρακολουθείς. όμως για τις ομάδες στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό όπως λέμε γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε ένα Final 4 χωρίς την αφρόκρεμα λόγω των τραυματισμών των τεσσάρων ομάδων.
Πηγή: skai.gr