Εξώδικο φίλων της ΑΕΚ στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας για το γήπεδο!

Tην απόφαση να αναλάβουν δράση στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ έλαβαν φίλοι της ομάδας.

Βλέποντας τον Δήμο να τρενάρει την υπογραφή της υψομετρικής μελέτης (που αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας) ομάδα 21 ατόμων που συστήνονται ως «ανεξάρτητη κίνηση πολιτών-δημοτών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας», απέστειλε εξώδικο στη δημοτική αρχή.

Αυτό απευθύνεται στην αρμόδια υπάλληλο -δηλαδή την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών- από την οποία ζητείται να γνωστοποιηθεί από πότε έχει παραλάβει τη μελέτη (σ.σ. έχει γίνει από τις 19 Οκτωβρίου) και μέχρι πότε υποχρεούται βάσει νόμου να την υπογράψει. Το ακόμα πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι της γνωστοποιείται πως, σε περίπτωση που δεν ασκήσει τη συγκεκριμένη υποχρέωση, θα κινηθούν δικαστικά εναντίον της.

Αναλυτικά το εξώδικο (που θυροκολλήθηκε στο Δημαρχείο, ενώ κοινοποιείται επίσης στον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, την Περιφέρεια Αττικής και το ΥΠΑΠΕΝ), αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμη κυρία, σας αναφέρουμε τα κάτωθι…

1. Είμαστε ανεξάρτητη κίνηση πολιτών-δημοτών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας η οποία επιθυμεί την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού « Αγία Σοφία» εντός του ως άνω Δήμου.

2. Η πλειοψηφία των μελών μας δραστηριοποιείται οικονομικά στο Δήμο, έχοντας επενδύσει στη προσδοκία ανέγερσης του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού « Αγία Σοφία». Επιπροσθέτως όλα τα μέλη της Κίνησης δραστηριοποιούνται πολιτικά και κοινωνικο-ηθικά στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καθώς επίσης σας δηλώνουμε χωρίς φόβο και υποκρισία ότι η πλειονότητα των μελών της ανεξάρτητης αυτής κίνησης είναι φίλοι της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα οιαδήποτε παράβαση ρητών Διοικητικών Κανόνων και Προθεσμιών για την ανέγερση ενός τόσο σημαντικού έργου να αντανακλάται εύλογα στη προσωπικότητα των μελών και αυτή ακολούθως να θίγεται.

3. Επειδή η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών-δημοτών με βάση τα ανωτέρω εκτεθειμένα έχει απολύτως έννομο συμφέρον προς άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος και προσφυγής στον φυσικό Δικαστή διότι το έννομο συμφέρον είναι έννοια γενική που δεν καθορίζεται ποτέ, πότε αυτό υφίσταται αλλά αντιθέτως θεμελιώνεται ως το δικονομικό ενδιαφέρον κάθε προσώπου για την πραγμάτωση του δικαίου σε κάθε έκφανση της προσωπικής, οικονομικής και επαγγελματικής του δραστηριότητας. ΜΠρΕβρ 163/1988, Δ20, 753.

Επιπροσθέτως το έννομο συμφέρον είναι το βιοτικό (έστω και μόνο ηθικό) συμφέρον που αναγνωρίζεται και προστατεύεται από το δίκαιο (Ι. Σπυριδάκης).

Επειδή η Διοικητική και Αστική Νομολογία προστατεύει τα συλλογικά αγαθά με τη διευρυμένη προϋπόθεση του εννόμου συμφέροντος, η οποία, διαμέσου του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος και των προβλεπομένων διαδικασιών από την διοικητική και αστική δικονομική νομοθεσία, θέτει τα όρια και την έκταση της δυνατότητας πρόσβασης στη δικαιοσύνη. Η προστασία των συλλογικών αγαθών καθίσταται αποτελεσματική με την αυξανόμενη τάση διεύρυνσης του εννόμου συμφέροντος ως προϋπόθεσης του παραδεκτού των ενδίκων μέσων στη πολιτική και διοικητική δίκη.

Επειδή η προσβολή του έννομου συμφέροντος οιοδήποτε πολίτη γεννά υποχρέωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες με σειρά διατάξεων (914, 46,57, 59,69, 902 Α.Κ. κτλ).

Ζητούμε να μας ενημερώσετε δια τα κάτωθι:

Α. Ποτέ παραλάβατε και με ποιον αριθμό πρωτόκολλου το από 19/10/2016 έγγραφο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ -ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡ/ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ με θέμα: Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Β. Ποτέ εσείς εκ του νόμου είστε υποχρεωμένη να υπογράψετε την υψομετρική μελέτη που αναφέρεται στο άνωθι αναφερόμενο έγγραφο.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Όπως προβείτε εντός δύο (2) ημερών από την επίδοση της εξώδικης δήλωσης - σε άμεση απάντηση των ανωτέρω ερωτήσεων-αιτημάτων.

Εφόσον το χρονικό διάστημα που ορίζει η νομοθεσία δια την έγκριση της υψομετρικής μελέτης έχει παρέλθει είτε από αμέλεια είτε από ενδεχόμενο δόλο να θεωρήσετε ως έχετε υποχρέωση την αιτούμενη από την Δικέφαλος ΑΕ υψομετρική άδεια που αναφέρεται ενδεικτικά στο ανωτέρω έγγραφο σας δηλώνουμε ότι προτιθέμεθα να ασκήσουμε στο ακέραιο άπαντα τα νόμιμα δικαιώματά μας ενώπιον των αρμοδίων Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων της χώρας.

Θα θέλαμε επίσης να σας παρακαλέσουμε και επουδενί να σας «απειλήσουμε», αλλά να σας επαναφέρουμε στην νόμιμη τάξη σαν αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου μας, να μην παίρνετε θέση δια της μη υπογραφής σας την υψομετρική μελέτη, στη γνωστή σκοπούμενη και παράνομη αδιαλλαξία των πολιτικών προϊστάμενων σας διότι εγκυμονεί σοβαρό νομικό πρόβλημα για την υπαλληλική σας ιδιότητα αλλά και την εν γένη εξέλιξη σας».

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr