Μηδενισμός του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Σημαντική απόφαση που ενδέχεται να έχει προεκτάσεις και μελλοντικά στο ελληνικό μπάσκετ ελήφθη από το ΑΣΕΑΔ.

Το δικαιοδοτικό όργανο δικαίωσε την ένσταση του Παναθηναϊκού εναντίον του Ολυμπιακού -για αντικανονική συμμετοχή της Εβίνας Μάλτση στο μεταξύ τους ντέρμπι- και μηδένισε τους «ερυθρόλευκους».

Συγκεκριμένα, έγινε αποδεκτό το επιχείρημα των «πράσινων» (βάσει του άρθρου 94, παράγραφος 7 της ΕΟΚ) σύμφωνα με το οποίο η αθλήτρια δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στο παιχνίδι, καθώς είχε δηλωθεί τραυματίας λίγες μέρες νωρίτερα για το παιχνίδι της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ.

Παρόλο λοιπόν που η ένσταση του Παναθηναϊκού είχε απορριφθεί αρχικά από την ΕΟΚ, η επιμονή του και η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ τον δικαίωσε. Έστω κι αν ο ίδιος δεν θα καρπωθεί τους βαθμούς της νίκης. Διότι ο κανονισμός αναφέρει ότι το σωματείο που έχει την υπαιτιότητα αντικανονικής συμμετοχής παίκτη του μηδενίζεται, ωστόσο η νίκη δεν μεταφέρεται στον αντίπαλο.

Όπως και να ‘χει, η συγκεκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα την τελευταία διετία, αλλά το κυριότερο είναι πως μπορεί να αλλάξει (ως δεδικασμένο) τα δεδομένα σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr