Ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών έβγαλε λαβράκι 320.000 ευρώ σε ΕΠΣ!

Για τα αποτελέσματα που είχε ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος προηγούμενων χρόνων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Κυριάκο Θωμαΐδη ο Παναγιώτης Διακοφώτης.

Ο νυν πρόεδρος της Ένωσης τόνισε πως ο έλεγχος έδειξε κακοδιαχείριση, τονίζοντας πως το ποσό ξεπερνάει τα 200.000 ευρώ, ενώ έκανε λόγο και για ιατρικό μηχάνημα υψηλού κόστους που η προηγούμενη διοίκηση δηλώνει πως έχει κλαπεί, χωρίς όμως να έχει δηλωθεί επίσημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ποσό ύψους 320.000 ευρώ! Ο κ. Διακοφώτης εμφανίστηκε διατεθειμένος να στείλει άμεσα το σχετικό πόρισμα τόσο στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, κ. Σιμιτζόγλου όσο και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, στην κα Ιωαννίδου, ώστε να ακολουθηθεί η νόμιμη όδος και να επιβληθούν κυρώσεις.

«Ο έλεγχος έγινε σε δύο φάσεις. Την πρώτη φορά που δόθηκε η εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα λογιστικά υπήρχε μια ένσταση από την προηγούμενη διοίκηση γιατί δεν είχε ενημερωθεί. Τώρα δόθηκε η εντολή να γίνει ξανά διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος, ο οποίος τελείωσε πριν μια εβδομάδα. Γνωρίζουμε τι έχουν βρει και τι έχει συμβεί σε αυτές τις περιόδους», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν είχα βρεθεί πρώτη φορά με τον Σαρρή του είχα πει ότι φταίει και η ΕΠΟ, που έχει τόσους υπαλλήλους και δεν τους στέλνει να ελέγξουν τα οικονομικά των Ενώσεων. Να μάθουν πού πηγαίνουν τα λεφτά. Δεν μου απάντησε ποτέ».

Για το τι έβγαλε ο έλεγχος απάντησε: «Έβγαλε λαβράκι, 200.000 ευρώ είναι το ποσό. Επιπλέον, έχουμε και το θέμα του μηχανήματος για τον υπέρηχο καρδιάς από την κάρτα υγείας. Κατά τα λεγόμενά της προηγούμενης διοίκησης έχει κλαπεί, όμως ποτέ δεν δηλώθηκε κλοπή. Πιστεύω και αυτό θα απασχολήσει την δικαιοσύνη. Όπως έχω μάθει κοστολογείται πάνω από 50.000 ευρώ».

Για το τι πιστεύει ότι φταίει, είπε: «Δύσκολα βρίσκεις Ένωση να έχει μηχανογράφηση. Όταν συμβαίνει αυτό, στα έσοδα μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Αμφισβητούμε κάποια έσοδα που πιστεύουμε ότι δεν έχουν καταγραφεί. Υπήρχαν χειρόγραφα μπλοκάκια, τώρα όλα γίνονται μηχανογραφημένα».

Όσο για τα προβλήματα που υπάρχουν απάντησε: «Εδώ που φτάσαμε, δεν μπορούμε να ενισχύσουμε τα σωματεία. Εμείς έχουμε 70 σωματεία, που δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν ένα πρωτάθλημα σε νησιά. Τα σωματεία δεν έχουν από πουθενά βοήθεια. Πέρασαν λεφτά την προηγούμενη δεκαετία που πήγαν σε άλλα πράγματα. Ο καθένας θα έρθει αντιμέτωπος με τις ευθύνες του. Εμείς είμαστε έτοιμοι να στείλουμε ότι χρειάζεται στην επιτροπή δεοντολογίας και στον αθλητικό δικαστή».

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr