To άρθρο του ΚΑΠ που νομιμοποιεί το αίτημα απαγόρευσης μεταδόσεων

O Παναθηναϊκός έστειλε εξώδικο στη Σούπερ Λίγκα με το οποίο ζητεί να εφαρμοστεί άμεσα το άρθρο 29 παρ. 1δ του ΚΑΠ. Δηλαδή να απαγορευθεί η είσοδος των συνεργείων του τηλεοπτικού σταθμού στα γήπεδα διεξαγωγής αγώνων της επόμενης αγωνιστικής.

Τι αναφέρει όμως το συγκεκριμένο άρθρο και κατά πόσο είναι βάσιμο το αίτημα του Παναθηναϊκού και ίσως της ΑΕΚ που αναμένεται να αντιδράσει αν η Super League δώσει λύση;

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ότι «σε περίπτωση μη καταβολής, έστω και μίας δόσης προς τις διοργανώτριες ή την Ε.Π.Ο., η Ε.Π.Ο. και οι διοργανώτριες εκτός των άλλων απαγορεύουν την είσοδο των συνεργείων του υπόχρεου ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού στα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων».

Η δόση έπρεπε να έχει καταβληθεί στις 15/1 κάτι που δεν συνέβη με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός, να ανακοινώσει την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κάνοντας «πλαγιαστική αγωγή».

Επίσης με το εξώδικο ο Παναθηναϊκός δηλώνει ότι σε περίπτωση που η Λίγκα δεν ασκήσει τα δικαιώματά της, θα ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης έναντι του συνεταιρισμού και θα απαγορεύσει την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός, που έχει ορισθεί να διεξαχθεί την Κυριακή.

Η Σούπερ Λίγκα ανακοινώσε τη διεξαγωγή ΔΣ την Παρασκευή με θέμα, μεταξύ άλλων, την «έγκριση σχεδίου πληρωμών από FORTHNET».

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr