"Μικρό Koriopolis": Ένοχοι Μητρόπουλος και Ριαβόγλου λέει η εισαγγελέας

Την τελεσίδικη ενοχή του Θωμά Μητρόπουλου και του Κωνσταντίνου Ριαβόγλου για το «μικρό Koriopolis» αλλά και την αθώωση των Περικλή Αμανατίδη και Διονύση Κωτούλα, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός κατηγορούμενος της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία έχει διαχωριστεί από την κύρια δικογραφία του «Koriopolis», ήταν ο Μάκης Ψωμιάδης, που δεν βρίσκεται στη ζωή.

Ως εκ τούτου η εκδίκαση της έφεσης αφορά τον Θωμά Μητρόπουλο για την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, τον Κώστα Ριαβόγλου ως πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, τον Διονύση Κωτούλα ως πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας και του προπονητή Περικλή Αμανατίδη.

Πρωτόδικα ο Θωμάς Μητρόπουλος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο Κωνσταντίνος Ριαβόγλου σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών και χρηματική ποινή 40.000 ευρώ για δωροληψία και δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και για παράνομο στοιχηματισμό.

Σε αντίθεση με τους Μητρόπουλο και Ριαβόγλου όπου η κα. Σακελλαροπούλου πρότεινε την τελεσίδικη ενοχή τους, για τις περιπτώσεις του προπονητή Περικλή Αμανατίδη και του πρώην ιδιοκτήτη της Αναγέννησης Καρδίτσας, Διονύση Κωτούλα, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση τους.

Πιθανότατα η ανακοίνωση της απόφασης θα γίνει την προσεχή Παρασκευή (27/1), ενώ μία ημέρα νωρίτερα θα αγορεύσουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Σε πρώτο βαθμό όλες οι καταδικαστικές αποφάσεις αφορούσαν έξι παιχνίδια που κρίθηκαν χειραγωγημένα (Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας 4-1, Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα 0-3, Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα 3-0, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας 3-2, Ηλυσιακός - Εθνικός 3-2 και Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός 0-1).

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr