Μaster REF: Σωστό το πέναλτι υπέρ ΠΑΟ στο ματς με Πλατανιά

Άψογη έκρινε τη διαιτησία του Καραντώνη στο Παναθηναϊκός - Πλατανιάς, ο κριτής του Master REF, Ναούμ Μιντιούρης, τονίζοντας μάλιστα ότι καταλόγισε ορθά πέναλτι υπέρ των «πράσινων» στη φάση που συζητήθηκε περισσότερο στους αγώνες της Πέμπτης (19/1).

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0, Διαιτητής: Πουλημάς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Δεν είχε τίποτα το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο διαιτητής απέβαλλε ορθώς τον ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού, Μεντί, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 43'. Γενικά ο Πουλημάς ήταν καλός τόσο στην εφαρμογή κανονισμών όσο και στον πειθαρχικό έλεγχο».
Βαθμολογία: 8,10

Αγώνας: Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 2-1, Διαιτητής: Καραντώνης, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

«Στο 24' ο διαιτητής σωστά καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, διότι ο ποδοσφαιριστής του Πλατανιά, Κάργας κρατούσε καθ' όλη τη διάρκεια της φάσης τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Ευαγγέλου, τον οποίο έριξε και στο έδαφος. Μάλιστα στην ίδια φάση υπάρχει και τράβηγμα του Στάθη στον Κουρμπέλη με τον παίκτη του Πλατανιά να σταματά να τραβάει όταν άκουσε το σφύριγμα.

Στο 56' κακώς ο δεύτερος βοηθός Δουδούμης ανέκοψε ως οφσάιντ επίθεση του Πλατανιά, με τον Γιακουμάκη.

Στο 62' σε μία διεκδίκηση της μπάλας του Παναγιώτη Βλαχοδήμου με τον Μουνάφο δεν υπάρχει παράβαση. Ο Βλαχοδήμος είναι κάτοχος της μπάλας, αλλά συγκρούεται με τον Μουνάφο και πέφτουν και οι δύο κάτω. Σωστά λοιπόν ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Στο 69' ξανά λάθος του δεύτερου βοηθού καθώς ανέκοψε πάλι επίθεση του Πλατανιά με τον Γιακουμάκη με οφσάιντ.

Ο διαιτητής Καραντώνης τα πήγε πάρα πολύ καλά λαμβάνοντας τις σωστές αποφάσεις. Γενικά οι διαιτητές καλό θα είναι να προσέχουν τις φάσεις μέσα στις περιοχές και να καταλογίζουν τις παραβάσεις για τραβήγματα, διότι αν το κάνουν, οι αμυντικοί θα σταματήσουν να παίζουν με τα χέρια και παράλληλα θα πάψουν οι εκατέρωθεν διαμαρτυρίες».
Βαθμολογία: 8,40.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr