Απορρίφθηκε η προσφυγή των... Οινιάδων κατά της ΓΣ της ΕΠΟ

Το σωματείο, που ανήκει στη δύναμη της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, ζήτησε την ακύρωση της ΓΣ διότι η συγκρότησή της και η εκλογική διαδικασία που ακολουθήθηκε, όπως υποστήριξε, δεν ήταν σύμφωνες με την αθλητική νομοθεσία.

Η υπόθεση συζητήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο την Τρίτη (17/1) και η απόφαση βγήκε άμεσα αφού δεν δόθηκε προθεσμία ούτε για κατάθεση υπομνημάτων, όπως ζήτησε ο δικηγόρος του σωματείου.

Στο σκεπτικό της απόφασης διατυπώνεται ως λόγος απόρριψης της προσφυγής το γεγονός ότι το σωματείο δεν είχε έννομο συμφέρον.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος των Οινιάδων κ. Κεσσές υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της ΓΣ της ΕΠΟ είναι άκυρες, ότι λόγω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε δεν δόθηκε η δυνατότητα να τεθεί υποψηφιότητα και ότι οι αποφάσεις της ΕΠΟ από το Μάιο του 2015 και μετά δεν είναι νόμιμες επειδή δεν έχει εναρμονιστεί με τον αθλητικό νόμο.

Η δικηγόροι της ΕΠΟ είπαν ότι καμία από τις Ενώσεις που συμμετείχαν στη ΓΣ δεν έθεσεν θέμα μη νόμιμης διαδικασίας.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: "Σας ενημερώνουμε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την σημερινή του συνεδρίαση με την υπ' αριθμόν 1/17-1-2017 απόφαση απέρριψε κατά πλειοψηφία ως απαράδεκτη την από 27 Δεκεμβρίου 2016 (αριθ. πρωτ. 39739/2016) προσφυγή του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Οινιάδων» ελλείψει εννόμου συμφέροντος".
Πηγή: soccerplus.gr