Αγωγή του ανακριτή Ανδρεάδη εναντίον του Ολυμπιακού

Στα δικαστήρια πήγε τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Ανδρεάδης, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Με αφορμή δημοσιεύματα μετά την ήττα των «ερυθρόλευκων» στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ -τα οποία παρουσιάστηκαν ως επίσημη θέση του συλλόγου και εμπεριείχαν αιχμές, μεταξύ άλλων, και για τον ίδιο- ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς αποφάσισε να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης μετά συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον της ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, η επίμαχη αναφορά (που δεν δημοσιεύτηκε στο επίσημο σάιτ αλλά υπήρχε απαράλλαχτη σε όλα τα Μέσα) έλεγε:

«Απόψε είδαμε από τον διαιτητή Καλογερόπουλο το στήσιμο της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποβολή φάντασμα, πέναλτι και δεύτερη αποβολή φάντασμα.

Που είναι απόψε οι κύριοι Κορέας, Ανδρεάδης και Σιμιτζόγλου; Που είναι ο ψηλός Παναθηναϊκάκιας εισαγγελέας; Όλοι αυτοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετείχαν στη μεγάλη σκευωρία κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου μας. Και τώρα προφανώς χαίρονται για όσα έγιναν και μάλλον θα κοιμηθούν ήσυχοι».

Μετά τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ο Ανδρεάδης έστειλε εξώδικο στον Ολυμπιακό ρωτώντας αν όντως αυτή ήταν η επίσημη θέση του συλλόγου. Αφού λοιπόν δεν έλαβε ποτέ απάντηση, αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της ΠΑΕ.

Μάλιστα η αγωγή του εκδικάστηκε ήδη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την πλευρά των Πειραιωτών να ισχυρίζεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ότι δεν είχε καμία σχέση με τα δημοσιεύματα.

Όταν ερωτήθηκαν, δε, οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» γιατί δεν τα διέψευσαν, ανέφεραν ότι επικοινώνησαν με τα Μέσα για να το κάνουν, αλλά εκείνα δεν δημοσίευσαν τη θέση της ομάδας.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr