Ο "κύκλος ανωμαλίας" στη διαιτησία και οι δέκα αλλαγές προσώπων!

Mε την προσθήκη του Δημήτρη Καλύβα στην ΚΕΔ, φαίνεται ότι κλεινει ο «κύκλος της ανωμαλίας» στη διαιτησία, τόσο ως προς το «μοντέλο», έως –κυρίως- ως προς τη σύνθεση της, από την οποία πέρασαν δέκα διαφορετικά πρόσωπα το τελευταίο εξάμηνο.

Το Sooccerplus, επιχειρεί μια περιοδολόγηση στη ταραγμένη περίοδο των τελευταίων μηνών.

Ουσιαστικά όλα άρχισαν όταν ο έκπτωτος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, είχε ανακοινώσει στην ΕΕ της Ομοσπονδίας στις 11/08/2016 ότι ο Δημήτρης Καλύβας θα είναι ο «επιδιατητής» στην εφαρμογή του «ισπανικού μοντέλου» στη διαιτησία.

Ήδη είχαν προταθεί από τη Super League o Σαραϊδάρης και από την ΕΠΟ ο Γκρούτσης, ο οποίος ήταν και μέλος της ΚΕΔ μαζί με τους Σωμαρακάκη και Γενναίο.

Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, καθώς ο πρόεδρος της Λίγκας, υπαναχώρησε κατά τον Γκιρζίκη, στη συμφωνία για το πρόσωπο του Καλύβα.

Τελικά για τη θέση του επιδιαιτητή επελέγη ο Βασάρας ο οποίος με τη συμπλήρωση της αρχικά ανακοινωθήσας διάρκειας της παρουσίας του, αποχώρησε (και) υπό το βάρος της δυσαρέσκειας και των επιθετικών ανακοινώσεων από το σύνολο των μεγάλων ΠΑΕ.

Το όνομα του Δημήτρη Καλύβα έπεσε εκ νέου στο τραπέζι για τη θέση του επιδιαιτητή στην επιτροπή ορισμού, όμως το θέμα δεν προχώρησε, αφού έμεναν αγωνιστικές μέχρι τις προγραμματισμένες εκλογές της ΕΠΟ.

Στη συνέχεια, λόγω του διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ από τη FIFA η διαιτησία πέρασε υπό διεθνή έλεγχο.

Στις 29/10 ο επιτετραμμένος της FIFA στην Αθήνα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ανακοίνωσε τη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που όρισαν στην ομοσπονδία FIFA και UEFA, με τον Γιώργο Μπίκα να είναι υπεύθυνος στα θέματα διαιτησίας.

Ο Μπίκας επέλεξε ως συνεργάτες του, τους Δημήτρη Καλύβα και Γιώργο Τσαχειλίδη.

Λίγες ημέρες αργότερα τα τρία μέλη της νέας ΚΕΔ παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους αρχικά λόγω της εκφοβιστικής επίσκεψης αγνώστων στο σπίτι του Γιάννη Τσαχειλίδη και εν συεχεία, οριστικά αυτήν τη φορά, εξαιτίας του εμπρησμού της οικίας του Γιώργου Μπίκα στην Χαλκιδική.

Με απόφαση Κουτσουκούμνη στη νέα ΚΕΔ ορίστηκαν οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης. Η περίπτωση να τους πλαισιώσει ο Σαραϊδάρης «ναύαγησε» έπειτα από άρνηση του κύπριου παράγοντα, ο οποίος τελικά στις αρχές του 2017 έκανε πρόταση επιστροφής στον Καλύβα.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr