Εγκρίθηκε ομόφωνα η διεύρυνση του Μουντιάλ από 32 σε 48 ομάδες!

Το Συμβούλιο της FIFA συνεδρίασε στη Ζυρίχη επί της πρότασης του προέδρου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για διεύρυνση των ομάδων που μετέχουν στο Μουντιάλ. Η απόφαση ήταν θετική και ως εκ τούτου από το 2026 το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξάγεται με 48 φιναλίστ και όχι με 32 όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα!

Πλέον, το μόνο που απομένει είναι η αναλυτική ενημέρωση της FIFA σχετικά με το νέο φορμάτ της διοργάνωσης. Σημειώνεται πως στην ψηφοφορία τέθηκαν πέντε πιθανά συστήματα διεξαγωγής, ωστόσο υπερίσχυσε και εδώ η πρόταση του Τζιάνι Ινφαντίνο για τουρνουά με 16 ομίλους των τριών ομάδων, όπου θα προκρίνονται οι πρώτες δύο και εν συνεχεία θα ακολουθούν νοκ άουτ φάσεις από τους «32» μέχρι τον τελικό.

Κατά αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν τα παιχνίδια της διοργάνωσης από 64 σε 80, ωστόσο ο νικητής στο φινάλε θα έχει δώσει επτά αγώνες, όσους δηλαδή δίνει και με το νυν σύστημα διεξαγωγής.

Επίσης η FIFA οφείλει να διευκρινήσει πώς θα κατανεμηθούν οι επιπλέον 16 θέσεις με την Αφρική και την Ασία να περιμένουν σημαντική αύξηση των εκπροσώπων τους στα τελικά της διοργάνωσης.

Η πρόταση διεύρυνσης του προέδρου της FIFA θεωρητικά έγινε με στόχο τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ομοσπονδιών στη γιορτή του Παγκόσμιου Κυπέλλου, ωστόσο ο βασικός στόχος είναι η μεγιστοποίηση των εσόδων, αφού με βάση τις μελέτες που έγιναν, η τηλεοπτική αγορά θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και τα έσοδα θα αυξηθούν περίπου κατά ένα δισεκατομμύριο δολάρια!

Αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από τη FIFA σχετικά με τη νέα πραγματικότητα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr