FIFA: Κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη αναδείχτηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για το 2016, και καλύτερος προπονητής ο Κλάουντιο Ρανιέρι, σύμφωνα με τη FIFA.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε ένα ακόμη μεγάλο βραβείο μετά τη «Χρυσή Μπάλα», στο γκαλά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Ρονάλντο, που είχε αντίπαλους τον Λιονέλ Μέσι και τον Αντουάν Γκριζμάν, παρέλαβε το βραβείο του από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και πέταξε… σπόντες για τους απόντες ποδοσφαιριστές της αιώνιας αντιπάλου και τον «αιώνιο εχθρό» του Λιονέλ Μέσι
 
«Δυστυχώς κάποιοι από την Μπαρτσελόνα δεν είναι εδώ, αλλά τους καταλαβαίνω...», ήταν η σπόντα του για τους παίκτες της «Μπάρτσα», που είχαν ειδοποιήσει ότι δεν θα παραστούν καθώς προετοιμάζονται για τη ρεβάνς στο Κύπελλο Ισπανίας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.
 
«Είναι θαυμάσιο. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά αυτό είναι το πρώτο από αυτά τα βραβεία. Πρώτα από όλα οφείλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον προπονητή μου», είπε ο τεράστιος CR7. 
 
«Το 2016 ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου. Είχα πολλές αμφιβολίες αλλά τελικά νομίζω ότι τα τρόπαια μιλούν από μόνα τους. Αυτή η επιτυχία είναι ανεπανάληπτη σε ατομικό επίπεδο. Δεν θα ξεχάσω αυτή τη χρονιά. Σας ευχαριστώ όλους, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Τα βραβεία αυτά μιλούν από μόνα τους. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος», πρόσθεσε.
 
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι υπερίσχυσε των Φερνάντο Σάντος (Euro 2016 με την Πορτογαλία) και Ζινεντίν Ζιντάν (Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη Ρεάλ), οδηγώντας τη Λέστερ στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της με την κατάκτηση της Premier League.
 
«Είμαι ενθουσιασμένος για το ότι βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε κορυφαίες προσωπικότητες που έχουν επίσης κερδίσει αυτό το βραβείο. Σας ευχαριστώ όλους που με ψηφίσατε. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια, τους μάνατζέρ μου και τους παίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς θα ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρω», τόνισε παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον Ντιέγκο Μαραντόνα.
 
Την κορυφαία ενδεκάδα του 2016 συνθέτουν οι: Νόιερ, Άλβες, Πικέ, Ράμος, Μαρσέλο, Ινιέστα, Κρος, Μόντριτς, Μέσι, Σουάρες και Ρονάλντο.
Πηγή: skai.gr