"Αν γίνει δεκτή η προσφυγή, θα αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες"

Τον κίνδυνο του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής από τις FIFA και UEFA ανέδειξε η ΕΠΟ κατά τη συζήτηση της προσφυγής που έκανε ο δικηγόρος Ανδρέας Μαλάτος, ζητώντας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, επειδή θεωρεί ότι η σημερινή δεν είναι νόμιμη.

Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία η δικαστής αντιλήφθηκε ότι το θέμα αφορά καθαρά την εφαρμογή του νόμου και όχι το έργο και τις αποφάσεις της προσωρινής διοίκησης.

Πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ της ΕΠΟ έκανε το Ηράκλειο, ο εκπρόσωπος του οποίου είπε ότι ο Μαλάτος έχει διαγραφεί από μέλος του σωματείου, ενώ πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ του Μαλάτου έκαναν οι ποδοσφαιριστές Νταμιάνο, Μότζο και Φρίμπονγκ.

Μάρτυρας από την πλευρά της Ομοσπονδίας ήταν ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης, Γιώργος Δημητρίου, ο οποίος είπε ότι η διοίκηση της ΕΠΟ είναι απόλυτα νόμιμη βάσει καταστατικού και νόμου, τόνισε ότι θα υπάρξει αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής από τις διεθνείς διοργανώσεις αν γίνει δεκτή η προσφυγή του Μαλάτου, ενώ υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει το καταστατικό των FIFA και UEFA.

Τέλος, ο κ. Δημητρίου δεν απάντησε στα ερωτήματα του δικηγόρου του Ανδρέα Μαλάτου, Γιώργου Παναγόπουλου, για την κύρια παρέμβαση που άσκησε η ΕΠΟ για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ακύρωσε τις εκλογές και για τον τρόπο που έγιναν για την ανάδειξη εκπροσώπων στην ΕΟΕ.

Από την πλευρά του, ο Μαλάτος είπε ότι μόνο τα δικαστήρια διορίζουν διοικήσεις, ενώ επεσήμανε ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί η απόφαση για τη διαγραφή του από το Ηράκλειο και ότι αυτό που θέλει είναι να διοριστεί στην ΕΠΟ διοίκηση η οποία θα κάνει εκλογές με βάση το νόμο, ώστε να μπορεί ο ίδιος να διεκδικήσει θέση εκλέκτορα.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr