Συνάντηση ΕΠΟ – Τravel Plan για τις "ανεξήγητες πληρωμές"

Συνάντηση, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με την «λανθασμένη» καταβολή χρημάτων, είχε προ ημερών η ΕΠΟ με την εταιρία Travelplan.

Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες διοικήσεις της ομοσπονδίας κατέβαλλαν στο ταξιδιωτικό πρακτορείο και όχι στην Εθνική Factor, στην οποία το Travelplan είχε μεταφέρει τα δικαιώματα είσπραξης.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Εθνική Factor προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση των εταιρικών λογαριασμών της ΕΠΟ και η ΠΔΕ αναγκάστηκε να αποκαλύψει το θέμα και να παραπέμψει, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, το φάκελο στην οικονομική εισαγγελία.

Οι απαιτήσεις της Eθνικής Factor, η οποία ανήκει στην Εθνική τράπεζα, από την ΕΠΟ, προέκυψαν «λόγω του γεγονότος ότι για απόλυτα αδικαιολόγητο και ανεξήγητο ως τώρα λόγο, η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ αντί να καταβάλλει τις οφειλές, ως όφειλε, στην "Εθνική Factors Α.Ε.", τις κατέβαλε στην Eurostar (Travel Plan), με αποτέλεσμα να τις οφείλει στην "Εθνική Factors Α.Ε."», παρότι «από το έτος 2010 έως τον Ιούλιο του 2016, το Travel Plan είχε εκχωρήσει τα δικαιώματα της συγκεκριμένης σύμβασης και είχε σχετικά ενημερώσει την ΕΠΟ…

Η ενημέρωση αυτή υλοποιήθηκε μέσω 54 γραπτών αναγγελιών απαιτήσεων (η πρώτη εξ αυτών στις 06.04.2012), οι οποίες είχαν γίνει στην ΕΠΟ από την Eurostar (Travel Plan) και από την εταιρεία "Εθνική Factors Α.Ε.", όπου ρητά αναφέρετο ότι "μόνον η Εθνική Factors A.E. έχει δικαίωμα έκδοσης εξοφλητικής απόδειξης και μόνον η προς αυτήν καταβολή οδηγεί στην εξόφληση των, έναντι της επιχείρησής σας, εκχωρηθεισών απαιτήσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι του ταξιδιωτικού πρακτορείου φέρονται να υποστήριξαν ότι καλώς έγινε η καταβολή των χρημάτων και να πρότειναν την παράταση συνεργασίας των δύο πλευρών.

Πλέον η ΠΔΕ της ΕΠΟ, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα της ομοσπονδίας, στρέφεται προς την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά του ταξιδιωτικού πρακτορείου.
Πηγή: soccerplus.gr