Το κλίμα στις ΕΠΣ πριν τη ΓΣ της ΕΠΟ, ναυαγεί η συνάντηση με FIFA

Η ΓΣ της ΕΠΟ, που θα γίνει Δευτέρα 19/12 για την εκλογή εκπροσώπου στην ΕΟΕ θα είναι διαφορετική από όλες τις προηγούμενες.

Για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι των Ενώσεων θα βρεθούν απέναντι από τα μέλη της διοίκησης, που διόρισε η FIFA στην ομοσπονδία.

Οι Ενώσεις, στο μικρό διάστημα των περίπου δύο μηνών, από τότε που διορίστηκε η ΠΔΕ, βρέθηκαν εν μια νυκτί εκτός διοίκησης (ΔΣ, επιτροπές) με αποτέλεσμα στους κόλπους τους να επικρατεί ανησυχία.

Η πλειοψηφούσα παράταξη με επικεφαλής τον Ευ. Γραμμένο, ο οποίος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για εκπρόσωπος στην ΕΟΕ, θα καθορίσει τη στάση σε συγκέντρωση, που θα πραγματοποιήσει, την παραμονή της ΓΣ.

Η παράταξη των Ενώσεων, που στήριξαν τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ, φαίνεται αποδυναμωμένη, με βασικά στελέχη της να έχουν τεθεί εκτός ποδοσφαίρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατεβάζουν ούτε υποψήφιο για τις εκλογές της ΕΟΕ κάτι που εμμέσως πλην σαφώς ισοδυναμεί με παραδοχή ήττας.

Μάλιστα, ακόμα και ακραιφνείς «συστημικές» ΕΠΣ, που ταυτίστηκαν ψύχη τε και σώματι με τις προηγούμενες καταστροφικές για το ποδόσφαιρο διοικήσεις της ομοσπονδίας, πιθανολογείται ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Γραμμένου.

Στο χώρο των Ενώσεων γίνονται ζυμώσεις για πιθανές αντιδράσεις κατά τις ΠΔΕ, ο οποίες αναμένεται να εκδηλωθούν μετά τη ΓΣ.

Πάντως η συνάντηση που αναμενόταν να έχουν οι Ενώσεις με το εκπρόσωπο της FIFA στην Ελλάδα, Κ. Κουτσοκούμνη, μετά το πέρας της Γενική Συνέλευσης, με πρωτοβουλία της FIFA σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ο δε Κουτσοκούμνης θα είναι παρόν μαζί με τον Λάκοβιτς (UEFA) στη ΓΣ και κατά τα ειωθότα θα απευθύνει χαιρετισμό.
Πηγή: soccerplus.gr