Απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους η προσφυγή κατά της ΓΣ της ΕΠΟ

Tο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του σωματείου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, ΑΕ Οινιάδων, με τη οποία ζητούσε την ακύρωση της ΓΣ της ΕΠΟ που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (19/12) με θέμα την εκλογή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή αν οι εκλογές έπρεπε να γίνουν όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος ή βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ και την απέρριψε επικαλούμενο τυπικό λόγο και συγκεκριμένα ότι ήταν εκπρόθεσμη επειδή έγινε μετά το πέρας 10 ημερών από την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ για την διεξαγωγή της ΓΣ.

Η απόφαση βγήκε στις 17/11, ενώ η προσφυγή κατατέθηκε στις 08/12. Ωστόσο, ο δικηγόρος του σωματείου υποστήριζε ότι η προσφυγή κατατέθηκε μία ημέρα μετά από συμπληρωματικό έγγραφο της ΕΠΟ που έδινε οδηγίες για τον τρόπο τέλεσης της ΓΣ.

Με αυτόν τον τρόπο το Διαιτητικό Δικαστήριο απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης για τον τρόπο που πρέπει να γίνονται οι εκλογές, κάτι που είχε κάνει στις 11/10/2016, όταν κάνοντας δεκτή την προσφυγή του σωματείου Κηφισιά 2010 με την οποία ακυρώθηκαν οι εκλογές στην ΕΠΟ επειδή θα γίνονταν βάσει του καταστατικού της Ομοσπονδίας και όχι βάσει του αθλητικού νόμου.

Η σχετική ενημέρωση:

"Με την υπ' αριθμόν 142/16-12-2016 απόφασή του, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της Αθλητικής Ένωσης Οινιάδων κατά: 1) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), 2) της με αριθμ. Πρωτ. 37951/2016 απόφασης της Ε.Π.Ο. και της μ' αυτήν καθοριζόμενης ημερήσιας διάταξης της Ειδικής Γενικής Συνέλευσης όλων των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ που ορίστηκε για τις 19/12/2016, 3) του με αριθμ. Πρωτ. 37948/07-12-2016 ενημερωτικού σημειώματος της ΕΠΟ προς τις Ενώσεις-μέλη της με θέμα Ειδική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ-Αθήνα 19.12.2016 που κοινοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε στον Τύπο προς γνώση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ, 4) κάθε άλλης συναφούς πράξης ή απόφασης των αρμοδίων οργάνων της Ε.Π.Ο. που συνδέεται με τις ανωτέρω πράξεις-αποφάσεις της και αφορά την σύγκληση της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης όλων των Ενώσεων-Μέλων της ΕΠΟ που ορίστηκε για τις 19-12-2016.

Κατά συνεπεία η προκυρηχθείσα για τις 19 Δεκεμβρίου 2016 Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, με θέμα την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα διεξαχθεί κανονικά".
Πηγή: soccerplus.gr