Ο πρόεδρος της αντιπάλου του ΟΣΦΠ αμφισβητεί τα ελληνικά νησιά! (pic)

Ο επίτιμος πρόεδρος της ομάδας είναι ο δήμαρχος της Αγκυρας, Μελίχ Γκιουκτσέκ, ο οποίος εκλέγεται από το 1994 και είναι προσωπικός φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την ομάδα την ίδρυσε το 2011 και την ονόμασε Οσμανλίσπορ, δηλαδή Οθωμανική Αθλητική Ενωση.

Η ομάδα προέκυψε από την επανίδρυση της ιστορικής ομάδας της τουρκικής πρωτεύουσας Ανκαραγκιουτζου.

Όνομα με τίτλο της παλιάς αυτοκρατορίας δεν θα μπορούσε να δώσει κανένας πρόεδρος ομάδας όταν στην Τουρκία επικρατούσαν οι στρατηγοί, καθώς η οποιαδήποτε αναφορά στο οθωμανικό παρελθόν ιστορικά ήταν απαγορευμένη.

Ο Γκιουκτσέκ τον περασμένο Οκτώβριο ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έναν χάρτη στον οποίο εμφανίζονταν όλα τα ελληνικά νησιά, από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη και τα Κύθηρα και την Αίγινα μέχρι τη Ρόδο και τη Λέσβο, ως πρώην τουρκικά.

Και όπως υποστηρίζει περιήλθαν στην Ελληνική Δημοκρατία με τη Συνθήκη της Λωζάννης. Ο ίδιος σχολιάζει: «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάννης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα… Μην ξεχνάτε πως κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Λωζάννη νίκη…».

Ήταν μια προσπάθεια ευθυγράμμισης με τις δηλώσεις Ερντογάν που αμφισβητεί τη Λωζάννη και στόχο είχε τους κεμαλικούς της Τουρκίας.

Πηγή: skai.gr