Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας για τη τραγωδία της Σαπεκοένσε

Συγκλονισμένη παραμένει η Νότια Αμερική και όλος ο ποδοσφαιρικός (κι όχι μόνο) κόσμος από τη συντριβή του αεροσκάφους, που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας, Σαπεκοένσε. Είναι αρκετοί αυτοί, μεταξύ αυτών και ο Μόισες Σάντος, ένας από τους παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας, που δεν επέβαιναν στην μοιραία πτήση, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δεν πρόκειται για ένα ατύχημα, αλλά για δολοφονία από λάθος του πιλότου, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της βολιβιανής αεροπορικής εταιρείας, «LaMia».

Η εταιρεία, από την πλευρά της, μετά από μια ολόκληρη εβδομάδα σιωπής, εξέδωσε χθες, τελικά, ανακοίνωση για τα 71 θύματα της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους, που ταξίδευε από την Βολιβία στο Μεντεγίν της Κολομβίας και ανάμεσά τους βρισκόταν η Σαπεκοένσε, η οποία θα έπαιζε στον πρώτο τελικό του «Copa Sudamericana».

Στην ανακοίνωση της εκφράζει τη θλίψη της για το δυστύχημα και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και αναφέρει πως γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τις αρχές προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι αιτίες του δυστυχήματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Η LaMia εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια των επιβατών. Συνοδεύουμε στον πόνο τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους σε αυτή την τραγωδία και εκείνων που έχουν επιζήσει, για τους οποίους προσευχόμαστε για ταχεία ανάρρωση.

Η LaMia συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με τις αρχές της Κολομβίας για την έρευνα του ατυχήματος προκειμένου να κατανοήσουμε επαρκώς τις αιτίες της τραγωδίας. Θα σας ενημερώνουμε για τις πληροφορίες που θα προκύψουν.»
Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ