"Αυτοχειρία" για την ΑΕΚ στον... βούρκο της Καρδίτσας

Ενα μικρό διάλειμμα φαίνεται πως ήταν για την ΑΕΚ η νίκη επί του Πλατανιά για το πρωτάθλημα (3-0), καθώς οι αυτοκαταστροφικές της τάσεις εμφανίστηκαν και στην Καρδίτσα, όπου δεν πήρε δικό της ματς (2-2 με την τοπική Αναγέννηση).

Μπορεί οι αρκετές αλλαγές και ο κακός αγωνιστικός χώρος λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών να μην ήταν σύμμαχοί της, όμως η «Ενωση» ήταν κινητική, με τον Πέκχαρτ να ψάχνει το γκολ και να το πετυχαίνει στο 36’ και να κλείνει το πρώτο ημίχρονο, δείχνοντας ότι θα "καθαρίσει" το ματς.

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν ιδανικό για τον "Δικέφαλο", με τον Πέκχαρτ να σκοράρει στο 47’, κάνοντας αρκετούς να πιστεύουν ότι "κλείδωσε" τη νίκη.

Βέβαια, οι γηπεδούχοι είχαν άλλη άποψη, καθώς σταδιακά ανέβασαν στροφές και επανήλθαν στο ματς μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών με τα τέρματα των Τζέκου (68’) και Μάιγκα (76’).

Ετσι, στα τελευταία λεπτά του αγώνα η ΑΕΚ έψαξε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη, όμως οι αποδοκιμασίες για την κακή εικόνα της δεν την βοήθησαν, ενώ έγιναν ακόμα πιο ισχυρές με το σφύριγμα της λήξης, όταν και «υπογράφτηκε» το μεγάλο κάζο της κατόχου του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αναγέννηση Καρδίτσας (Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Σμίλτος (46’ Τσιλούλης), Φέτσης, Μπλέντι, Τζέκος, Μπιτέλης (81’ Τσόπελας), Ντιατά (56’ Ξέρρας)

ΑΕΚ (Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιαννούτσος, Μανωλάς, Γαλανόπουλος, Τσέλιος (79’ Αλμέιδα), Πατίτο (86’ Αραβίδης), Ζόριτς (67’ Ντίντακ), Πέκχαρτ

Αναλυτικά η εικόνα του 6ου ομίλου:

Τρίτη 29/11


Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΕΚ 2-2

(68’ Τζέκος, 76’ Μάιγκα-36’, 47’ Πέκχαρτ)

Τετάρτη 30/11

Κασσιόπη-Λαμία 15:00

Βαθμολογία (οι ομάδες με * έχουν ματς λιγότερο)

1. ΑΕΚ 4 6-2

2. Λαμία* 3 1-0

3. Αναγέννηση Καρδίτσας 1 2-3

4. Κέρκυρα* 0 0-4
Πηγή: soccerplus.gr