Στο Αϊντχόβεν η εθνική

Στο Αϊντχόβεν βρίσκεται η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, που από την Παρασκευή έως την Κυριακή θα δώσει τους αγώνες της στην 2ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με στόχο μία από τις δύο πρώτες θέσεις, που οδηγούν στα τελικά του Βελιγραδίου (1-10 Σεπτεμβρίου).
Η ελληνική αποστολή ταξίδεψε αεροπορικώς στο Αμστερνταμ και από εκεί οδικώς στο Αϊντχόβεν, σε μία απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων. Στην Ολλανδία συνάντησε συννεφιά και θερμοκρασία 10 βαθμών Κελσίου, που όμως το βράδυ πέφτει κοντά στο μηδέν. Αυτό ενόχλησε κάπως τους παίκτες τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, αφού στην Ελλάδα η άνοιξη έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της, αλλά δεν πρόκειται να τους επηρεάσει στους αγώνες, αφού το (νεότευκτο) κολυμβητήριο του Αϊντχόβεν είναι κλειστό.
Πρώτος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αύριο στις 19:00 είναι η Μολδαβία, μία ομάδα που -αν και άγνωστη- δεν προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες στην εθνική. Το Σάββατο η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Πολωνία, ενώ την Κυριακή θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της κόντρα στην οικοδέσποινα Ολλανδία.
Ο Σάντρο Καμπάνια έχει στη διάθεσή του 15 παίκτες, οι οποίοι είναι: Νίκος Δεληγιάννης, Γιώργος Ρέππας (τερματοφύλακες), Τάσος Σχίζας, Κώστας Κοκκινάκης, Δημήτρης Μάζης (αμυντικοί), Χρήστος Αφρουδάκης, Μανώλης Μυλωνάκης, Γιώργος Ντόσκας, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Ανδρέας Μιράλης, Γιάννης Θωμάκος, Βαγγέλης Δουδέσης, Γιάννης Φουντούλης (περιφερειακοί), Γιώργος Αφρουδάκης, Αντώνης Βλοντάκης (φουνταριστοί). Αρχηγός της αποστολής είναι ο μάνατζερ υδατοσφαίρισης της ΚΟΕ, Αντώνης Αρώνης, ενώ εκτός του ομοσπονδιακού τεχνικού μετέχουν επίσης οι συνεργάτες του, Παναγιώτης Τρούλος και Θόδωρος Μπερδές, ο φυσικοθεραπευτής Νίκος Ζαφείρης και ο στατιστικολόγος Γιάννης Μοντεσάντος.
Συνοπτικά το πρόγραμμα του Β‹ προκριματικού ομίλου:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/4
19:00 Ελλάδα-Μολδαβία
20:45 Ολλανδία-Πολωνία
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/4
16:00 Ολλανδία-Μολδαβία
17:30 Ελλάδα-Πολωνία
ΚΥΡΙΑΚΗ 9/4
12:00 Πολωνία-Μολδαβία
13:30 Ολλανδία-Ελλάδα
Πηγή: skai.gr